adscode
adscode

Fethiye Belgesel Günleri Hazırlıkları Başladı

Fethiye Belgesel Günleri’nin 4’üncüsünün hazırlıklarına başlandı.

Fethiye Belgesel Günleri Hazırlıkları Başladı
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 05-Oct-19 14:17

 

Ortaklar Öğretmen Okullular (ADABELENLİLER) Derneği Fethiye Temsilciliği’nin bir etkinliği olarak ilçeye yeni bir kültürel renk getiren,  Fethiye Temsilcisi Abdullah Taşcıoğlu’nun büyük  gayret ve özverisiyle düzenlenen Fethiye Belgesel Günleri’nin 4’üncüsünün hazırlıklarına başlandı. Yerel ve ulusal basında yanında Fethiye Halkı ve lise öğrencilerinin  gösterdiği büyük ilgi nedeniyle, Abdullah Taşcıoğlu yeniden kollarını sıvayarak çalışmalara başladı.

Fethiye Belgesel Günleri hazırlıkları kapsamında Abdullah Taşcıoğlu, yaptığı açıklamada; Fethiye Belgesel Günleri’nin 17 ve 18 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştirecekleri etkinliğin temasını “KÜLTÜREL DEĞERLER” olarak belirlediklerini ifade etti.

Gençlerin kültür sanat etkinliklerinde yer almasını ulusal bir görev olarak değerlendirdiklerini belirten Taşcıoğlu, geçen yıllarda olduğu üzere bu yıl daFethiye ilçemiz sınırlarında bulunan lise ve yüksek okul öğrencileri veya öğrenci grupları yanında okullar adına da katılıma açık bir belgesel film yarışması düzenleyeceklerini belirtti.

Taşcıoğlu’nun açıklamalarına göre, yarışmaya katılmak isteyen öğrenci veya öğrenci grupları ile okullar “KÜLTÜREL DEĞERLER” temasına odaklanmak şartıyla belgesel çekimlerini istedikleri araçla (kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu çoklu medya uygulamaları…) yapabileceklerdir.Yarışmaya katılacak belgesellerin süresinin en fazla 5 (beş) dakika olması gerekmektedir.

Yarışmadan beklentilerini gençlerin ilgisini bu alana çekerek Türkiye belgeselciliğinin geleceğine olumlu ve destekleyici katkılar sağlamak ve eğitim döneminde olan gençleri kültür ve sanata etkin olarak yönlendirmek olarak belirten Taşcıoğlu, gösterime değer olarak görülen üç öğrenci belgesel filmlerine ödül verileceğini de vurgulamıştır.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilere Çatalarık Orta Öğretim Kampüsünde ve Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde belgesel hakkında genel bilgi ile senaryo ve dramaturji hakkında bilgilendirme toplantısı da düzenleneceğini ifade eden Taşcıoğlu, yarışma şartnamesinin liselere duyurulması üzere kaymakamlık onayı alındığını, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da  Fethiye’mizde bulunan liselere gönderileceğini belirtmiştir.

İlçede yeni bir kültürel renk oluşturan, üç yıldır imece usulü ile yürütülen, bu yıl da paydaş olarak belediyenin desteğini alan Fethiye Belgesel Günlerinin önce ulusal sonra da uluslararası bir nitelik kazandırma hayallerinin ilk  adımı olarak  Fethiye Belgesel Günleri’nin “Ulusal Belgesel Kataloğu”na girdiğini belirten ve hayallerinin gerçekleşmesi için, Fethiyelilerin katılımı da önemli ve belirleyici olacaktır diyen Taşcıoğlu, hemşerilerinden lise öğrencilerine duyuru konusunda da yardım beklediklerini  ifade etmiştir.

 

www.fethiyehaberi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)