adscode
adscode

'FETÖ'nün okulları' engellilerin yüzünü güldürecek

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından örgütle bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan İzmir'deki okulların dönüştürülmesinde okul ihtiyacı olan engellilere öncelik verildi.

'FETÖ'nün okulları' engellilerin yüzünü güldürecek
Eğitim
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından örgütle bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan İzmir'deki okulların dönüştürülmesinde okul ihtiyacı olan engellilere öncelik verildi.

İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında 104 okul ve eğitim kurumu kapatıldı. Bunlardan 34'ü binası uygun olmadığı için dönüştürme planı dışında tutuldu. Kalan 70 bina, bazılarına iki bina tahsis edilecek şekilde 46 okul ve kuruma dönüştürüldü.

Fiziki şartları uygun olmayan 15 okul yeni yerlerine taşınırken geriye kalan 31'i ise yeni kurum olarak İzmir'e kazandırıldı.

En fazla okul engellilere
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, kente yeni kazandırılan okulların türlerinin belirlenmesinde engelli öğrencilere öncelik tanıdı. Kentteki engellilere hizmet edecek özel eğitim okulu ihtiyacı tespit edilerek, ihtiyaca cevap verecek sayıda yeni özel eğitim okulu oluşturuldu.

Dönüştürülen okullardan 2'si okul öncesi eğitim çağındaki engelli çocuklar için planlandı. Yeni kurulan 2 anaokulla İzmir'de daha önce 1 olan özel eğitim anaokulu sayısı 3'e çıkarıldı.

Anaokullarının yanı sıra eğitim merkezi ihtiyacının belirlenmesi üzerine 3 özel eğitim merkezi kuruldu. Özel eğitim merkezlerinde engellilere yeterliliklerine ve gelişim özelliklerine göre, sosyal gereksinimlerini karşılamak amacıyla, özel yetiştirilmiş personel tarafından, özel olarak geliştirilmiş eğitim programlarıyla eğitim verilecek.

Ayrıca 23 yaş üstü engellilerin eğitim hayatının sürdürülebilmesi için halk eğitim merkezleri bünyesinde 4 yeni kurs merkezi kuruldu. Böylece engelliler için 9 yeni eğitim kurumu oluşturuldu.

Bu kurumlar yeni eğitim öğretim yılı itibarıyla eğitim hayatına başlayacak.

Engellilerin ihtiyacının çözülmesinin ardından kalan okullar da kentteki ihtiyaca göre planlandı. Bu kapsamda 6 bağımsız anaokulu, üstün yetenekli çocuklar için 1 bilim sanat merkezi, 1 fen lisesi, 3 ilkokul, 4 ortaokul, 4 imam hatip lisesi, 4 imam hatip ortaokulu olarak dönüştürüldü. Bu okullarla da ikili eğitimden tekli eğitime geçiş için imkan sunduğu belirtildi.

"Sırada bekleyen bir tane öğrencinin kalmaması için bu kurumları açtık"
İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin eğitimini çok önemsediklerini, toplumsal yapının bir parçası olan engellilerin kenara itilemeyeceğini söyledi.

Yahşi, eğitim alanı bulmakta zorluk çeken bu öğrencilere yeni okul açmanın kendisi için herşeyden önemli olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zaten hayatta dezavantajlı bir durumdalar. Bizim onları avantajlı duruma getirmemiz lazım. İzmir'de toplamda 2 bin 193 özel eğitim öğrencisi eğitim alıyor. 337 engellimiz de eğitim almak için sırada bekliyor. FETÖ'den gelen okulları özel eğitim öğrencisi olup da eğitim alamayan, eğitim için sırada bekleyen öğrencilerimize yönelik kullanmak istedik. FETÖ'nün kapatılan okullarını dönüştürürken özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere öncelik verdik. Sırada bekleyen bir tane öğrencinin kalmaması için bu kurumları açtık."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)