adscode
adscode

Fikir Atölyesinde Bu Hafta; 'Beyin ve Ahlak'

Yıldız Teknik Üniversitesi Fikir Atölyesi’nde akademisyen ve lisansüstü öğrencilerin fikir ve çalışmaları harmanlanıyor. Bu haftaki konu “Beyin ve Ahlak”.

Fikir Atölyesinde Bu Hafta; 'Beyin ve Ahlak'
Üniversite
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörlüğü’ne bağlı olarak çalışan Akademik ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu, her Çarşamba saat 16:00–18:00 saatleri arasında Yıldızlıların yanı sıra, tüm öğretim elemanları ve lisansüstü öğrencilerin aktif katılımıyla “Fikir Atölyesi” adı altında akademik ve kültürel faaliyet düzenliyor.
Akademik ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu Başkan Vekili A. Teyfur Erdoğdu, Fikir Atölyesi’nin kuruluş amacı ve işlevini şu cümlelerle ifade etti:
“YTÜ Fikir Atölyesi’nin birinci amacı; bilim dünyasına sunulmuş veya hazırlık aşamasındaki kitap, makale, tez, seminer ödevi gibi tüm bilimsel çalışmaların yapılacak sunumlar ve tartışmalar eşliğinde akademisyenler ve lisansüstü öğrenciler arası ortak aklı harekete geçirerek birlikte ele almak, üzerlerinde düşünmek ve gelişmelerine katkıda bulunmak. İkinci amacımız ise; Fikir Atölyesi’ne getirilecek nüve halinde olan fikirlerin beraberce ele alarak tartışılmasına olanak sağlamak.  Üçüncü olarak da; dünyayı, bölgemizi, ülkemizi, toplumumuzu ilgilendiren önemli meseleleri bilimsel yaklaşım ve üslupla ele alarak tahlil etmek ve üzerlerinde sentezlere varmak amacındayız.”
Fikir Atölyesi adı altında düzenlenen etkinlikler, her Çarşamba Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Yerleşkesi Sosyal Bilimler Enstitüsü F-17 salonunda 16:00-18:00 saat aralığında gerçekleştirilmektedir. YTÜ Fikir Atölyesi’nin bu haftaki konusu; Beyin ve Ahlak. Konuşmacı: YTÜ İTB öğretim elemanı sinirbilim uzmanı Güneş Kayacı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)