adscode
adscode

'Filizlerin Mucizeleri Projesi' ile kızlar sanayiye

Türk Traktör, üretim ve ağır sanayide kadın iş gücünün artırılması amacıyla, 58 meslek lisesinden 100 kız öğrenciye burs sağlayacak.

'Filizlerin Mucizeleri Projesi' ile kızlar sanayiye
Eğitim
"Filizlerin Mucizeleri Projesi"nin ilk toplantısının gerçekleştirildiği Keçiören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi 10’uncu sınıf öğrencisi Yağmur Doğan ve ikizi Damla Doğan projeden beklentilerini AA muhabirine anlattı. 

Türk Traktör, üretim ve ağır sanayide kadın iş gücünün artırılması amacıyla, 5 şehirdeki 58 meslek lisesinde öğrenim gören 100 kız öğrenciye burs verecek.

Türk Traktör, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı ile iş birliği yaparak, Türkiye’de tarım ve otomotiv alanında kadın iş gücünün artırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek üzere, "Filizlerin Mucizeleri Projesi"ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında, Türk Traktör'ün 90 çalışanı, otomotiv sektörünün önemli üretim merkezleri olan Bursa, Kocaeli, Sakarya, Ankara ve Eskişehir’deki 58 mesleki ve teknik lisede, yaklaşık 3 bin kız öğrenciye danışmanlık yapacak. Cinsiyet eşitliği farkındalığının artırılması için öğrenciler, aileler ve öğretmenlere yönelik seminerlerin de verileceği proje çerçevesinde 100 kız öğrenciye eğitim bursu sağlanacak.

Amaç, cinsiyetçi yaklaşımı engellemek
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türk Traktör Yetenek Yönetimi ve İnsan Kaynakları Müdürü Ceren Ertem, proje kapsamında eğitim ve staj desteğinin yanı sıra istihdam olanağının da sunulacağını, kız öğrencilerin otomotiv sektöründe yer almalarını desteklediklerini söyledi.

Bu yolla meslek seçiminde cinsiyetçi yaklaşımın bir nebze de olsa önüne geçmeyi hedeflediklerini anlatan Ertem, "Kız-erkek fark etmeksizin herkesin, her işi yapabileceği mesajını vermek ve onların Türkiye’de otomotiv sektörünün de ihtiyaç duyduğu makine, motor gibi alanlara yönelmelerini sağlayarak, farkındalık yaratmak istiyoruz." dedi.

"Amacımız vizyonlarına ket vurmamalarını sağlamak"
Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl da toplumsal cinsiyet eşitliğinin bir ülkenin gelişmişliğindeki en önemli göstergelerden olduğunu belirterek, "Mesleki ve teknik liselerdeki öğrencilere ulaşan bu proje, kız çocuklarının, kafalarındaki kalıp yargıları yıkmasını ve vizyonlarına ket vurmamalarını amaçlıyor." dedi.

Kızıl, grup olarak, finans ve bankacılık sektöründe de bulunduklarını hatırlatarak, "Oradaki kadın oranı yüzde 50’lerde, ama ağır sanayide, otomotivde, dayanıklı tüketimde bu oranın yüzde 20’lere düştüğünü görüyoruz." diye konuştu.

Türk Traktörde saha çalışmalarındaki kadın oranının yüzde 1 seviyesinde bulunduğuna işaret eden Kızıl, söz konusu oranı yüzde 5'e çıkarmayı öngördüklerini belirtti.

"Kızlar isterlerse yaparlar"
Keçiören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi 10’uncu sınıf öğrencisi Yağmur Doğan da okuduğu bölümden memnun olduğunu belirterek, "Sınıfımızda 3 kız, 30’a yakın erkek var. Çalışırken zorlanmıyoruz, çünkü herkesin çalışma alanı ayrı. Kız-erkek fark etmiyor, kızlar isterlerse yaparlar." ifadesini kullandı.

Yağmur'un ikiz kardeşi Damla Doğan da bu bölümü seçtiğinde yakın çevresinden çok tepki aldığını ifade ederek, "(Erkek bölümü sen yapamazsın, gitme, bölüm değiştir) dediler. Biz değiştirme gibi bir seçeneği düşünmedik, çünkü seçtiysek yaparız. Belki bizim gibi düşünenleri artırabiliriz." diye konuştu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)