adscode
adscode

Financial Times'tan 1 Kasım seçimleriyle ilgili değerlendirme!

Financial Times, uzmanların çoğunun AKP'nin kati zaferinin bölgeye uzun bir süreden beri beklenen siyasi istikrarı getireceği konusunda görüş birliğinde olduklarını yazdı.

Financial Times'tan 1 Kasım seçimleriyle ilgili değerlendirme!
Türkiye'den Haberler
Seçim sonuçlarının piyasalara yansımasından yola çıkarak kaleme alınan yorumda, seçim sonuçlarını takip eden 24 saat içinde TL'nin euro ve dolar karşısındaki son kazanımlarını pekiştirdiğini, hisse senedi endeksinin de Pazartesi günü aniden yükselerek yüzde 5 oranında arttığına dikkat çekip, bunun Temmuz'dan bu yana kaydedilen en yüksek oran olduğuna dikkat çekiliyor.

Yazıda, AKP'nin beklenmedik bir şekilde güçlü bir zafer kazandığı ve bu sonuçla ülkenin dağınık bir koalisyonla felç olacağına dair korkuların da ortadan kalktığı belirtiliyor.

Financial Times, "Demek ki sonuç olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi kumarı işe yaradı" diyor.

Ancak yine de bu sonucun sandıktan gerçek bir ekonomik berraklık çıktığı anlamına gelmediğini yazan Financial Times, AKP'nin tek başına anayasa değişikliği yapabileceği 330 sandalye sayısına ulaşamadığına işaret ediyor.

Gazeteye göre yine de AKP seçim sonrası Türkiye'de hızla tek parti düzenini geri getirebilecek güce sahip bulunuyor.

Financial Times, finans konusunda küresel bir şirket olan UBS'in uzmanlarının Türkiye'de ekonomik reformların yakında yeniden ilgi odağı olmasını beklediklerini, bunun da yatırımcıların beklentilerinde olumlu gelişmelere neden olacağını belirtiyor.

Gazeteye konuşan UBS uzmanları şunları söylemiş:

"Seçim sonuçları, hızlı bir hükümet kurulması ve ekonomik reformlara odaklanma politikası açısından olumlu. Türk özkaynakları açısından düşük performansın büyük bir bölümünün zayıf döviz kurları ve siyasi belirsizlikten kaynaklanan risk primlerinden kaynaklandığına işaret etmiştik. Siyasi riskin azalmasının ve para biriminin de hali hazırda Cuma kapanışı itibariyle yüzde 5-6 oranında değer kazanmasının ardından biz özvarlıklardan da bir ilk tepki bekliyoruz.

Ancak Cuma kapanışındaki döviz oranlarında güçlü toparlanmanın ardından bizim 'ya Hindistan ya Türkiye' şeklindeki güçlü tavsiyemizi sürdürmemizin isabetli olacağını düşünüyoruz.

Yeni kabinede kilit önemdeki ekonomi personelinin tayininin de berraklık kazanması, merkez bankasının siyasi duruşu ve referandum konusundaki potansiyel tartışmaların önümüzdeki haftalarda dış yatırım ve döviz endekslerinde odak noktalarını belirleyeceğine inanıyoruz."

Gazeteye göre, bir kez daha her şey istikrara bağlı. Ama yine de anahtar kelime "berraklık."

CNNTürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)