adscode
adscode

'Fırsat eşitliğini sağlamak için ücretsiz kitap dağıttık'

Bakan Yılmaz, Ahlat ilçesindeki programlarının ardından Tatvan ilçesinde geçen hafta hayatını kaybeden Bitlisli iş adamı Maşallah Dağdağan'ın ailesine taziyede bulundu.

'Fırsat eşitliğini sağlamak için ücretsiz kitap dağıttık'
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Muş'un Varto ilçesinde geçen yıl birinci olan Ezgi kızımızın kız kardeşi bu yıl birinci oldu. Bunlar taşımalı eğitimle geliyor. Yatılı bölge okulunda kalıyor. Bunlar istisna değil. Eğer bölgemizdeki birisi TEOG'da birinci oluyor ve istediği okulda okuyorsa eğitimde fırsat eşitliğini sağladınız demektir. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için ücretsiz kitap dağıtımını, annelere şartlı eğitim yardımını, taşımalı eğitimi, ücretsiz servis imkanlarını başlattık.

Bakan Yılmaz, Ahlat ilçesindeki programlarının ardından Tatvan ilçesinde geçen hafta hayatını kaybeden Bitlisli iş adamı Maşallah Dağdağan'ın ailesine taziyede bulundu.

Daha sonra Bitlis'e geçen Yılmaz, Vali İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti ve AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Türkiye'nin bundan sonra önünün daha açık olduğunu, 2023 hedeflerini gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen Yılmaz, ülkenin şu anda milli gelir bakımından dünyada 16'ıncı, satın alma gücü paritesi bakımından da 13. sırada yer aldığını kaydetti.

Hedeflerinin 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Yüksek katma değerli ürünleri üreterek bunları ihraç edersek Türkiye'nin hedeflerine ulaşabiliriz. Bu konularda önemli mesafeler aldık. TEOG sınavında birinciler bölgemizdeki illerimizden çıkıyor. Muş'un Varto ilçesinde geçen yıl birinci olan Ezgi kızımızın kız kardeşi bu yıl birinci oldu. Bunlar taşımalı eğitimle geliyor. Yatılı bölge okulunda kalıyor. Bunlar istisna değil. Eğer bölgemizdeki birisi TEOG'da birinci oluyor ve istediği okulda okuyorsa eğitimde fırsat eşitliğini sağladınız demektir. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için ücretsiz kitap dağıtımını, annelere şartlı eğitim yardımını, taşımalı eğitimi, ücretsiz servis imkanlarını başlattık. Ülkelerin en değerli varlığı insanlarıdır. Türkiye'nin beşeri sermayesine yakın bir yer varsa Japonya'dır. Japonya'nın yer altı kaynakları yoktur ama beşeri sermayesi vardır. Birşeyleri alır, üretir, değiştirir, satar ve ülkesini dünyanın en zengin ülkelerinden birisi yapar. Biz de bunu yapabiliriz. Birlik beraberlik içinde olursak, biz de 2023 hedeflerimize ulaşabiliriz. Biz geldiğimizde ihracatımız 36 milyar dolardı, 150 milyar dolara çıkaran bizim eğitim sistemimiz ama 500 milyar dolar olmamasının nedeni de bizim eğitim sistemimiz."

Eğitimde tüm hedeflere ulaşmak için çaba gösterdiklerini, bu amaçla müfredatı yenilediklerini anımsatan Yılmaz, "Bu ülkenin değerlerini evlatlarımıza öğreteceğiz. Hiçbir değerimizi diğeriyle çatıştırmadan, yarıştırmadan, ihmal etmeden gençlerimizin hem kendi değerleriyle hem de evrensel değerlerle donanarak dünyanın nereye gittiğini görmesini istiyoruz." dedi.

Bakan Yılmaz, daha sonra çarşı merkezindeki esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla çay içip sohbet etti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)