adscode
adscode

Flüt Yapıp Satacaklar Geliriyle Hindistan'dan Öğrenci Ağırlayacaklar

Toplum hizmeti ve kültürler arası etkileşim çalışmalarını sürdüren Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) öğrencileri, Hindistan’ı ziyaret ederek çeşitli yerel aktivitelere katıldılar.

Flüt Yapıp Satacaklar Geliriyle Hindistan'dan Öğrenci Ağırlayacaklar
Özel Okullar
Toplum hizmeti ve kültürler arası etkileşim çalışmalarını sürdüren Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) öğrencileri, Hindistan’ı ziyaret ederek çeşitli yerel aktivitelere katıldılar. Öğrenciler ziyaret sırasında öğrendikleri bambu ağacından flüt yaparak satışa çıkaracak ve elde ettikleri gelirle de Hindistan’daki köy öğrencilerini İstanbul’da ağırlayacaklar.

Üsküdar Amerikan Lisesi’nin (ÜAL) 9. ve 10. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, IB (Uluslararası Bakalorya) Koordinatörü Ediz Kaya ile birlikte toplum hizmeti ve kültürler arası etkileşim amacıyla Hindistan’ın Cochin, Chennai ve Pondicherry  şehirlerini ziyaret etti.

Toplam 11 gün süren organizasyona, 5 ÜAL öğrencisinin yanı sıra Delhi’den 8 IB (Uluslararası Bakalorya) öğrencisi ve Edyanchavadi köyünden 4 öğrenci de katıldı. Öğrenciler, doğal malzemelerle ev inşa atölyesinin yanı sıra, bambudan müzik aleti yapımında da çalışma şansı buldular. Edyanchavadi okulunda yerel öğrencilerle bir araya gelen ÜAL’liler, öğrencilere çeşitli konularda dersler verdiler.



İSTANBUL’DA AĞIRLAYACAKLAR

Organizasyonda ayrıca yoga, meditasyon ve sanat atölyelerine katılan öğrenciler, UNESCO ödüllü yerel  heykel ustasından heykel yapma teknikleri dersi aldılar. Şehir gezileri gibi kültürel faaliyetlere katılmanın yanı sıra yerel  KathaKali dansı izleme fırsatını da yakaladılar.  Kerala nehirlerinde bot turu, Çin balık ağı ile balık yakalama çalışması, Shiva tapınağı ziyareti, Auroville ziyareti, Matrimadir’de meditasyon çalışması, güneş tapınağı ziyareti, toplum hizmeti çalışmaları ve daha bir çok aktivitede de yer aldılar.

Öğrenciler, projenin devamında bu deneyimlerini paylaşmak için bir fotoğraf sergisi düzenleyip, bu sergide bambu ağacından kendi imal ettikleri flütleri satışa çıkaracaklar. Elde edecekleri gelirle, organizasyonda beraber oldukları köy öğrencilerini İstanbul’da ağırlayacaklar.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)