adscode
adscode

FMV Işık Okulları

FMV Işık Okulları hakkında bilgiler;

FMV Işık Okulları
Özel Okullar

Kurucusu: Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV)
Kuruluş yılı: 1885
Kampüs sayısı: Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy, Ispartakule-Bahçeşehir ve bu yıl hizmete açılan Tuzla Işık Anaokulu ile birlikte 5 kampüsü bulunuyor.
Öğrenci sayısı: 5 bin
Eğitim dili: Türkçenin yanı sıra, İngilizce ve ikinci yabancı dil de öğretilmekte.
Yabancı dil olanakları: İngilizce eğitimin yanı sıra ikinci dil olarak Almanca, Fransızca ve İspanyolca öğretilmekte.
Burs olanakları: FMV üstün başarılı öğrencileri ödüllendirerek ve maddi durumu yetersiz, yetenekli öğrencilere değişik oranlarda ücretsiz okuma hakkı veriyor. Bunlar Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz Okuyacak Öğrenciler Hakkında Yönetmelik Hükümlerine göre Vakıfça verilen Ücretsiz Okuma Hakkı, Vakıf Yönetim Kurulu'nca belirlenen esaslara göre maddi durumu yetersiz öğrenciler ile liseye üstün başarıyla giren öğrencilere değişik oranlarda verilen Ücretsiz Okuma Hakkı, Ulusal ve Uluslararası Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Alanında Üstün Başarı Gösteren Öğrencilere ilgili Prosedür ve Yönergelerde belirlenen esaslara göre değişik oranlarda verilecek Ücretsiz Okuma Hakkı.
Yurtdışı ve yurtiçi üniversite başarı oranı: Mezunların yüzde 96'sı istedikleri üniversiteye yerleşti. Ayrıca öğrenciler  aralarında ABD'deki Cornell, Pennsylvania State, Texas A&M, Ohio State, Parsons The New School for Design, Michigan State, Cleveland State, Kanada'da Mc Gill ve İngiltere'de King's College'ın yer aldığı üniversitelere yerleştiler.
Ücreti: Anaokul: 19.225 TL / 26.025 TL + KDV; İlkokul: 24.700 TL /  28.825 TL + KDV; Ortaokul: 24.700 / 28.825 TL + KDV; Lise: 26.200 / 31.500  TL + KDV ve Fen Lisesi: 31.500 TL + KDV.
Neden sizi seçsinler? FMV Işık Okulları’nın misyonu: “Önce iyi insan yetiştirmek!” 128 yıllık çok köklü bir geçmişe ve geleneğe sahip olması ise onu diğer okullardan ayıran en önemli özelliklerinin başında geliyor. Öğrenciler kampuslarındaki açık ve kapalı spor alanlarında tüm sporları yapabilme imkanına sahip. Öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesine ve bu yetenekler doğrultusunda gelişimlerine büyük önem veriliyor. Her öğrencinin bir enstürüman çalması teşvik ediliyor. Her yıl düzenlediği “Okullar arası Geleneksel Satranç Turnuvası” ve bu yıl 12.’si düzenlenen “100 Yıllık Okullar Spor Şöleni” spora, gelişime  verilen önemin de bir göstergesi. Gelişen teknolojiyi yakından takip ederek eğitim ortamına dahil eden FMV, bu kapsamda altyapı çalışmalarını tamamladığı tablet destekli eğitime 2012-2013 Eğitim-Öğretim  ikinci döneminde geçti. Kampuslarında beş farklı düzeyde 1500 civarında öğrencisine ve tüm öğretmenlerine toplam 2200 adet tablet dağıttı. FMV Işık, aynı zamanda Samsung’un geliştirdiği yeni sınıf yönetim yazılımı “Akıllı Sınıf”ın da Türkiye’deki ilk uygulayıcısı. Öğretmenler tablet destekli eğitim modeliyle, sınıflardaki son teknoloji ürünü dokunmatik akıllı led ekranları kullanarak, istenilen konuyu interaktif olarak kısa zamanda ve kalıcı şekilde anlatıyor.
Kuruluşundan bugüne, okullarında Batılı ve uluslararası standartlarda bir eğitim anlayışını benimseyen Feyziye Mektepleri Vakfı, bunu okullarının aldığı uluslararası yeterlilik belgeleriyle de pekiştiriyor. 2006'da üyesi olduğu CIS Uluslararası Okullar Birliği yönetiminde, Ayazağa kampusu 2009, Erenköy kampusu ise 2012 yılında akredite edildi. IB Okulu olmaya da aynı şekilde okulun fiziksel koşullarından, uygulanan ders programına kadar birçok başlıkta denetimden geçerek hak kazanan FMV Işık Okulları Ayazağa ve Erenköy Işık Liseleri, 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminden itibaren öğrencilerine IB-International Baccalaureta Diploma Programme'ı uygulamaya başlayacak. Bu program bilgili, araştırmacı, duyarlı, küresel bilince sahip, kültürler arası anlayışa katkıda bulunacak gençler yetiştirmeyi hedefliyor.  
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)