adscode
adscode

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. E. Ertuğrul Karsak

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Hukuk, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler,  Mühendislik ve Teknoloji, Fen-Edebiyat olmak üzere 5 fakültesi, 2 enstitüsü, 1 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 144 ön lisans, 2.326 lisans, 1.972 yüksek lisans ve 317 doktora olmak üzere toplam 4.759 öğrencimiz mevcut.

Akademik personel sayısı: 32 profesör, 49 doçent, 55 yardımcı doçent, 16 öğretim görevlisi, 34 okutman, 73 araştırma görevlisi, 1 eğitim-öğretim planlamacısı ve 4 uzmanın yanı sıra yabancı uyruklu öğretim elemanları bulunuyor.

Burs olanakları: İhtiyacı olan başarılı öğrencilere Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından burs sağlanmakta. İhtiyaç sahibi öğrencilere Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yemek bursu da verilmekte.

Yurt olanakları: Öğrenciler KYK yurtlarından yararlanabiliyor.

Öğrenci kulüpleri: 17’si akademik, 24’ü kültürel alanda ve 9’u da spor kulübü olmak üzere 50 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:

Erasmus+ kapsamında başta Fransa olmak üzere Belçika, İtalya, Hollanda, Norveç, Portekiz, Almanya, Romanya, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan, İsviçre, Avusturya gibi ülkelerden 129 yükseköğretim kurumu ile ikili anlaşması bulunuyor. Mevlana kapsamında Kanada’da bulunan 2 üniversite ile anlaşması var.

Öğrencilerin, anlaşmalı olunan Fransız üniversitelerinin programlarını takip ederek o üniversitelerin diplomasını alma imkânları da bulunuyor. 

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

1992’de Türkiye ve Fransa arasında imzalanan milletlerarası antlaşmayla kurulan üniversitemiz, akademik işbirliği çerçevesinde 30 Fransız yükseköğretim kurumundan oluşan bir Konsorsiyum tarafından desteklenmektedir. Üniversitemiz, yurtdışı ve yurtiçindeki saygın kurumlarda öğrenim görmüş ve yaptıkları araştırmalarla toplum için değer yaratan öğretim elemanlarına sahip. Türkiye’deki birçok üniversiteye kıyasla öğrenci kontenjanlarının sınırlı olması eğitim kalitesini artırmakta ve öğrencilerin öğretim elemanlarıyla rahatça birebir iletişim kurmasını sağlamaktadır. Üniversitenin uluslararası kimliği, değişim programlarıyla giden ve gelen öğrenci sayısının toplam öğrenci sayısına oranının çok yüksek olması ve yoğun yabancı dille eğitim, özellikle öğrencilerin hem Fransızca hem de İngilizce dillerine hakim olduklarını ispatlamadan mezun olamamaları gibi konular da öne çıkan özellikleri arasındadır. Son olarak, üniversitemizin yerleşkesinin İstanbul’da, farklı türdeki toplu ulaşım araçlarıyla çok rahat ulaşılabilen, tüm gelir seviyesindeki bireylerin kolayca barınma imkânı bulabileceği; kültür, sanat, spor ve eğlence merkezlerine yakın olan Beşiktaş ilçesinde bulunması da öğrencilerimiz açısından bir avantaj sağlamakta. 

İletişim bilgileri: www.gsu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)