adscode
adscode

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

...

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. E. Ertuğrul Karsak

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Hukuk, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji, Fen-Edebiyat olmak üzere
5 fakültesi, 2 enstitüsü, 1 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 4.845 öğrencisi mevcut.

Akademik personel sayısı: 48 profesör, 55 doçent, 40 doktor öğretim üyesi, 57 öğretim görevlisi ve 64 araştırma görevlisinin yanı sıra Fransa, İsviçre, Belçika ve Japonya'dan yabancı uyruklu öğretim elemanları da bulunmakta.

Burs olanakları: İhtiyacı olan başarılı öğrencilere Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından burs sağlanmakta. Ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilere Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yemek bursu verilmekte.

Yurt olanakları: Üniversiteye ait bir öğrenci yurdu bulunmamakla birlikte merkezi bir konumda olduğundan öğrenciler civardaki KYK yurtlarından yararlanabilmekte.

Öğrenci kulübü sayısı: 10’u akademik, 32’si kültürel alanda ve 14’ü de spor kulübü olmak üzere 56 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve Yurt dışı Üniversitelerle İkili Anlaşmaları: Erasmus+ kapsamında başta Fransa olmak üzere Belçika, İtalya, Hollanda, Norveç, Portekiz, Almanya, Romanya, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan, İsviçre, Avusturya gibi ülkelerden 135 yükseköğretim kurumu ile ikili anlaşması var. Mevlana kapsamında ise Kanada’daki 2 ve Güney Kore’deki 1 yükseköğretim kurumuyla anlaşması bulunmakta.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

1992’de Türkiye ve Fransa arasında imzalanan milletlerarası antlaşmayla kurulan üniversitemiz, akademik işbirliği çerçevesinde 30 Fransız yükseköğretim kurumundan oluşan bir Konsorsiyum tarafından desteklenmekte. Üniversitemiz, yurt dışı ve yurt içindeki saygın kurumlarda öğrenim görmüş ve yaptıkları araştırmalarla toplum için değer yaratan öğretim elemanlarına sahiptir. Ülkemizdeki birçok üniversiteye kıyasla öğrenci kontenjanlarının sınırlı olması eğitim kalitesini artırmakta ve öğrencilerin öğretim elemanlarıyla rahatça birebir iletişim kurmasını sağlamakta. Üniversitenin uluslararası kimliği, değişim programları ile giden ve gelen öğrenci sayısının toplam öğrenci sayısına oranının çok yüksek olması ve yoğun yabancı dille eğitim, özellikle öğrencilerin hem Fransızca hem de İngilizce dillerine hakim olduklarını ispatlamadan mezun olamamaları gibi konular da öne çıkan özellikleri arasında. Son olarak, üniversitemizin yerleşkesinin İstanbul’da, farklı türdeki toplu ulaşım araçlarıyla çok rahat ulaşılabilen, tüm gelir seviyesindeki bireylerin kolayca barınma imkânı bulabileceği; kültür, sanat, spor ve eğlence merkezlerine yakın olan Beşiktaş’ta bulunması da öğrencilerimiz açısından bir avantaj sağlamaktadır.
İletişim bilgisi: www.gsu.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)