adscode
adscode

​Galileo Galilei İtalyan Lisesi

​Galileo Galilei İtalyan Lisesi hakkında bilgiler;

​Galileo Galilei İtalyan Lisesi
Özel Okullar

Kurucusu: M. Saletta Angotti
Kuruluş yılı: 1870
Kampüs sayısı: İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alıyor.
Öğrenci sayısı: 2013-2014 Öğretim yılında 287.
Eğitim dili: İtalyanca
Yabancı dil olanakları: Öğrenciler Plida ve Cils gibi uluslararası geçerli sertifika programlarına göre B2/C1 seviyesinde İtalyanca, B1/B2 seviyesinde İngilizce öğrenmekte ve Latince eğitimi almaktalar. Öğrenciler ayrıca İtalya’da yaz kursları ve kültürel değişim programlarıyla dil eğitimlerini zenginleştirme olanaklarına sahipler.
Burs olanakları: Öğrencinin gelir durumu ve başarı gibi ölçütleri esas alınarak Bursluluk Komisyonu tarafından belirlenen oranlarda okul mevcudunun yüzde 3’ü kadar öğrenciye burs veriliyor.
Yurtdışı ve yurtiçi üniversite başarı oranları: Yurtiçi ve yurtdışı üniversiteye giriş başarı oranı yüzde 100. Yurtdışını tercih edenler, İtalya’daki Politecnico Di Milano ve Torino Mimarlık ve Mühendislik Programları, Bocconi Üniversitesi Ekonomi, Bolonya Üniversitesi'nde Siyaset ve Ekonomi programları ve ayrıca çeşitli üniversitelerde, güzel sanatlar, moda tasarımı ve endüstriyel tasarım bölümlerini sıklıkla tercih etmekteler.
 
Ücreti: 2013-2014 yılı öğretim ücreti Hazırlık Sınıfları için 23,500 TL.
Neden sizi seçsinler? Galileo Galilei İtalyan Lisesi hem Türk hem de İtalyan Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından onaylanmış çift programlı bir okuldur. Okulumuza kaydolan öğrencilerin bir yıllık hazırlık programıyla İtalyan dili ve kültürüne adım atmaları sağlanırken dört yıllık lise eğitiminin temelleri oluşturulur. Okulumuzun temel işlevi öğrencilerimizi, akademik bilgiyi kültürel zenginlikle harmanlayıp sosyal gelişimini sağlamış, sanatsal bakış açısı kazanmış, toplumuna yabancılaşmamış dünya vatandaşları olarak yetiştirmektir.
Çift Kültürlü bir lise olmanın en önemli avantajlarından biri de gençlere farklı olanı anlayabilecek duyarlılığı kazandırmak, insan ilişkilerinde farklılıkları bir engel olarak görmeyip, bir zenginleşme imkânı olarak algılayıp değerlendirmesini sağlayarak, dostluk, anlayış, hoşgörü ve özveriyle hedefe yönelik çaba ve çalışmaların birlikte yaşanabileceğini anlatmaktır.  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)