adscode
adscode

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

...

GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi
Güncelleme : 13-Aug-18 15:16

GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. İbrahim Uslan
Kuruluş tarihi: 1926
Bulunduğu il: Ankara
Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eczacılık, Fen, Gazi Eğitim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Teknoloji ve Tıp olmak üzere 10 fakültesi, 5 enstitüsü, Yabancı Diller Yüksekokulu, 3 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 37.349 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 2.902 akademik personeli var.
Burs olanakları: KYK tarafından her yıl üniversiteye ayrılan karşılıksız burs kontenjanı fakülte ve yüksekokulların kayıtlı öğrenci sayıları göz önüne alınarak belirlenmekte. Bunun yanı sıra Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından verilen kontenjan doğrultusunda öğrencilere burs verilmekte. Vakıflar, yardımseverler, gerçek ve tüzel kişilerin yapacakları bağışlardan sağlanan kaynaklar, her yıl maddi desteğe ihtiyacı olup gerekli başarı düzeyini sağlayan/sürdüren öğrencilerine tahsis edilmekte. İhtiyacı olan öğrencilere, ücretsiz yemek bursu, kısmi zamanlı çalışma olanağı sağlanmakta.
Yurt olanakları: Üniversite bünyesinde hizmet veren herhangi bir öğrenci yurdu bulunmamakta ancak, KYK’ya ait yurtlar ve özel yurtların büyük bir kısmı, üniversitenin Emek ve Rektörlük yerleşkeleri yakınlarında bulunmakta.
Öğrenci kulübü sayısı: 170 öğrenci kulübü bulunuyor.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: AB’ye üye ülkelerle geçerli 367 adet Erasmus Kurumlararası Anlaşması bulunan üniversitenin, Farabi kapsamında 88 üniversite ile anlaşması var. Mevlana kapsamında öğrenci değişimi yapabilmektedir.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Köklü bir geçmişe sahip olan Gazi Üniversitesi, University Ranking by Academic Performance (URAP) Laboratuvarı’nın üniversite adaylarına ve velilere yardımcı olmak için hazırladığı, 10 farklı dünya sıralamasında 160 Türk üniversitesinin yerini gösteren rapora göre 10 derecelendirme kuruluşunun tamamında dünya sıralamasında yer alan 5 Türk üniversitesinden birisidir. Gazi Üniversitesi, şehir merkezinde olmanın tüm avantajlarını öğrencisine sunan bir üniversite olup yüksek donanımlı binalara, laboratuvarlara, kültür merkezlerine ve spor tesislerine sahiptir. Ankara’nın fiziki mekân olarak en büyük ve en donanımlı üniversite kütüphanesi Gazi Üniversitesi bünyesinde bulunmakta. Kütüphanenin üye olduğu elektronik veri tabanları ile ulusal ve uluslararası süreli yayınlar tüm akademisyen ve öğrencilerin hizmetinde. Yükseköğretim Kurulu tarafından araştırma üniversitesi olarak seçilen 10 üniversite arasında yer alan Gazi Üniversitesi üniversitelerarası akredite programları sayesinde uluslararası düzeyde diploma geçerliliğine de sahip.
İletişim bilgisi: gazi.edu.tr

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)