adscode
adscode

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Ali Gür

Kuruluş tarihi: 1973
Bulunduğu il: Gaziantep
Akademik birimleri: Mühendislik, Tıp, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Gaziantep Eğitim, Diş Hekimliği, Mimarlık, Güzel Sanatlar, İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler, Sağlık Bilimleri, Nizip Eğitim, Hukuk, İletişim, İlahiyat, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Turizm olmak üzere 16 fakültesi, 4 enstitüsü, 3 yüksekokulu, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, 10 MYO’su var. 

Öğrenci sayısı: 17.173 ön lisans, 24.538 lisans, 7.060 lisansüstü, 3.100 yabancı uyruklu öğrencisi olmak üzere 51.871 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 158 profesör, 103 doçent, 320 yardımcı doçent, 238 öğretim görevlisi, 111 okutman, 23 uzman, 550 araştırma görevlisi olmak üzere 1.503 akademik personeli bulunuyor. 

Burs olanakları: Gaziantep Üniversitesi Vakfı ile başarılı ve maddi desteğe muhtaç öğrencilere burs ve yardım sağlanıyor. Ayrıca öğrencilere kısmi zamanlı çalışma bursu veriliyor.

Yurt olanakları: İl dışından gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçları, KYK’ya ait 12.000 yatak kapasiteli öğrenci yurtlarıyla karşılanıyor. İslâhiye’de okuyan öğrenciler,  Gaziantep Üniversitesi Vakfı’na ait 64 yatak kapasiteli yurtta ve Erasmus programıyla üniversiteye gelen öğrenciler merkez kampüsteki 30 kişilik yurtta kalabiliyor. 

Öğrenci kulübü sayısı: 76 öğrencisi var.   

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 

Erasmus kapsamında Avrupa’da 20 ülke ile 58 Erasmus ikili anlaşmaları var. Farabi kapsamında da 89 devlet üniversitesi ile protokol imzaladı.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

* Bilim ve teknoloji ışığında teoriyle pratiğin birleştiği, kaliteli bir eğitim için;

* Özgür ve özgüvenli bir ortamda huzur içinde öğrenim görmek için;

* Mesleki başarı, iyi bir gelecek için;

* Bir dünya üniversitesi olduğu için.

İletişim bilgileri: www.gaziantep.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)