adscode
adscode

GDO'LU EĞİTİM

Bizde hemen hemen herkes eğitim öğretimden anladığı için, hemen hemen herkes eğitim öğretim gurusu, uzmanı olduğu için eğitim öğretim sistemimiz bu gün bu durumda. O kadar kolay aklımıza geleni hemen…

GDO'LU EĞİTİM
Konuk Yazar
Kaldırdım defter kitabı, hadi tabletli eğitime geçtik yaktım gemileri diyen mi ararsınız, bence şu dersin şu kadar okutulması yanlış. Bence dersler ve saatleri şöyle olmalı diyen mi ararsınız, öğretmen de neymiş, formasyon mu o da ne? Bilen adam kimse, ben sınıfa onu sokarım diyen mi ararsınız. Bunlara razıyım ama daha öte versiyonu var. 

Kaktüs yetiştirmek çok önemli, ben kaktüs yetiştirme dersi ve atölyesi kuracağım, hafta da iki saat çocuklar kaktüs yetiştirme dersi alacak, yoga da çok önemli, bir de zurna halk çalgımız onu da her çocuk çalsın istiyorum, dünya uzaya gidiyor hocam roket bilimi atölyesi kuralım, geçen belgesel izledim su altında neler var neler, okulda akvaryum yapalım dalma dersi koyalım, rahmetli anneannem çok güzel kaneviçe işlerdi el sanatları atölyesi ve dersi de koyalım, matematiği de bu çocuklar hiç sevmiyor, müzik hocaları girsin artık matematik dersine müzik de bir matematik dersi değil midir sonuçta, yurt dışında gördüm mutfak dersi var, ben de pastacılık dersi koyacağım bak simit sarayına nasıl büyüdü, hiç olmazsa çocuk bizden mezun olunca bir yer açar hayatı kurtulur, sınıfların içinde neden tek akıllı tahta var hiç anlamam, bence çok yanlış, ben her çocuk için sınıfa televizyon ekranı gibi ekran koyacağım, yeni aldığım arabanın koltuk başlarında ki ekranların aynısından olacak, estetik cerrahi şu ara çok popüler bende silikon ve botoks kulübü açacağım okulda, solucan gübresinde çok para varmış, yemekhanenin bir bölümüne worm farm kuracağım, bak solucan dedim aklıma geldi uzayda solucan delikleri varmış, çatıya bir tane uzay mekiği fırlatma rampası kuralım, geçen bir okulda gördüm onlar gözlem evi kurmuşlar çok demode bizimki afilli olsun istiyorum o yüzden fırlatma rampası kuralım dedim bir de çocuklara Elon Musk gibi roket fırlatma ödevleri versin fen hocaları bunu düşünerek söyledim.

Espri yaptığımı ya da abarttığımı düşünebilirsiniz ama "farklı" olmak isteyen her okul yöneticisi ya da kurucusundan bu cümleleri ya da benzerlerini duyuyorum hatta ziyaret ettiğim okullarda görüyorum. Ciddi ciddi bunları anlatıp "biz eğitimde çağ atladık hocam" naraları atıyorlar.

Eğitimde bir çılgınlıktır gidiyor, sonu nereye varacak bilemiyorum. Sadece "Allahım yarattın lütfen takip et yarabbi" diye dua ediyorum o kadar.

Ben de çok normal sayılmam, sıradışı bir eğitimciyimdir, farklı yaklaşımlarım ve düşüncelerim vardır ama inanın deli deliyi görünce sopasını saklar misali ben artık sadece seyrediyorum.

Yenilikleri zorlamak, zamana uygun revizyonlar yapmak, değişimi tetiklemek, girişim ve inovasyonu öncelikte tutmak her ne derseniz kabulüm ama işin şeyini de çıkarmamak lazım.

Eğitim öğretimin genetiğiyle oynamaya başladığınızda ortaya telafisi mümkün olmayan sonuçlar çıkar ki bunun en güzel örnekleri bizim ülkemizde var. Bizim ülkemiz, "eğitimde genetik müdahaleler hangi çocukların yetişmesine sebep olur? sorusunun araştırılacağı en büyük yaşayan laboratuvardır.


Yaşar A. Solak

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)