adscode
adscode

Geçen seneki TYT'ye paralel bir sınavdı

Sınavın değerlendirmesine gelirsek, geçen sene uygulanan TYT ye paralel olduğu görülen sınavda Özellikle Türkçe ve Matematik bölümlerinde zorlanan adaylar, Fen ve Sosyal Bilimler bölümlerinde beklendiği gibi rahat bir sınav geçirmişlerdir.

Geçen seneki TYT'ye paralel bir sınavdı
YKS
Güncelleme : 28-Jun-21 10:05

GEN Eğitim Kurumları eğitim uzmanlarının, Temel Yeterlilik Testi ‘ne (TYT) ilişkin değerlendirmeleri;

 

GEN KOLEJİ MATEMATİK BÖLÜMÜ

Sınava katılım gösteren öğrencilerle yapılan görüşmeler doğrultusunda, Matematik bölümünde Problemlerden önceki yıllarda da olduğu gibi nitelikli; diğer ünitelerle ilgili olan sorular da ise denemelerde ve soru bankalarında sıklıkla karşılaştığımız soru modellerinden sorular geldiği gözlemlenmiştir. Geometride iki soru hariç kalan sorular orta düzeyde ifade edebileceğimiz sorulardan oluşmaktadır. 

 

GEN KOLEJİ TÜRKÇE BÖLÜMÜ

2021 TYT sınavı TÜRKÇE soruları geçmiş yıllardaki sınav soruları ile paralellik göstermektedir. Yine paragraf yani okuduğunu anlama sorularının çoğunlukta olduğu bunun yanında yazım, noktalama, ses bilgisi ve sözcük türleri konularının da dil bilgisi sorusu olarak sorulduğu görülmektedir. Paragraf sorularının bir kısmının fazla uzun, bir kısmının ise çeldiricilerinin çok yakın olması öğrencileri zorlamış ve zaman kaybetmelerine yol açmıştır. Sınavda müfredat dışı soru sorulmamış, konu dağılımı beklenti doğrultusunda olmuştur.

 

GEN KOLEJİ FİZİK BÖLÜMÜ 

Sınava giren öğrencilerden edindiğimiz bilgilere göre, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü yapılan TYT sınavında müfredat dışı soru sorulmamış olup, okuduğunu anlamaya dayalı işlem gerektirmeyen, yeni nesil sorulardan oluşan bir sınavdı. Sınavın zorluk derecesi ise ortanın biraz üstünde olduğunu ifade ettiler.

 

GEN KOLEJİ KİMYA BÖLÜM BAŞKANI SELMA ERDİR

2021 TYT sınavı önceki yıllardaki sınavlara göre daha ayrıntı içeren sorulardan oluşmuştur. Geçtiğimiz yıllarda sorular daha yorum ve temel Bilgi içerirken bu sene uygulanan sınavda temel Bilgi yanında, yorum ve işlem becerisini de ölçmeye yönelik olmuştur. 10. Sınıf konularından kimyasal hesaplamalar konusunda işlem yapmaları gerekirken, 9. Sınıf konusu olan periyodik cetvel de ayrıntıyı gözdem kaçırmamaları gerekmektedir. Genel olarak Bilgi birikimlerini kullanmaları gereken bir sınav olmuştur.

 

GEN KOLEJİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ

Sınav sorularının müfredatla uyumlu, 9 ve 10. sınıflarda öğrencilerin biyoloji dersinde edindiği bilgilerini kullanmaya ve bu bilgileri farklı yorumlamaya yönelik sorulardan oluştuğu görülmektedir.  

 

 

GEN KOLEJİ TARİH BÖLÜMÜ 

2021 TYT Tarih testimizin soruları öğrencilerin bilgisinden ziyade bilgiyi analiz etme ve çözümleme yeteneğini sınamak üzere hazırlanmıştır. Soruları yorumlama yeteneği ve kazanım bilgisi daha yüksek olan çocuklar başarılı olacaktır. 

 

GEN KOLEJİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ

Müfredat dışı sürpriz denilebilecek bir soru bulunmamaktadır. Zorluk derecesi bakımından bir soru dışında diğer sorular çok genel ve kolay, sene içi sınavlarımızda, testlerimizde, yayınlarımızda kullandığımız sorularla aynı doğrultudadır bu nedenle öğrencilerimizin sorun yaşamadan soruları rahatlıkla çözeceklerini inanmaktayım.

 

GEN KOLEJİ FELSEFE BÖLÜMÜ

Felsefe soruları önceki yıllara göre daha kolay sorulardan oluşmuş. Müfredat dışı sorular bulunmamaktadır. Önceki senelerde bilgi soruları ağırlıklıyken bu sene biraz daha fazla yoruma dayalı sorularla karşılaşıldığını söyleyebiliriz. Öğrencilerimizin rahatlıkla çözdüğü bir sınav olmuştur

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)