adscode
adscode

Gediz Üniversitesi Ücretsiz Girişimcilik Eğitimi Veriyor

Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM), ücretsiz girişimcilik eğitimi veriyor.

Gediz Üniversitesi Ücretsiz Girişimcilik Eğitimi Veriyor
Eğitim
Yıl sonuna kadar bin 750 kişinin faydalanacağı program, farklı kesimlerden ve yaşlardan yoğun ilgi görüyor. Hayallerini gerçekleştirmek için gelenlerden kimileri, sergiledikleri azimle örnek oluyor. Onlardan biri de emekli albay Orhan Hamat. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yıllarca görev yapan Hamat, 70 yaşında girişimci olmaya karar verdi. Seneler sonra tekrar öğrenci sıralarına oturdu, çoğu kendisinden onlarca yaş küçük sınıf arkadaşlarıyla birlikte derslere katıldı.

70 saatlik eğitimi başarıyla tamamladı, azmi ve çalışkanlığıyla örnek oldu. İki çocuk ve üç torun sahibi emekli albay için şimdi sırada, KOSGEB’in 30 bin lirası hibe olmak üzere 100 bin liralık devlet desteğinden faydalanarak kendi işyerini kurmak var. Günlük hayatta kullandığımız eşyaları çevreci malzemelerden imal edip hem daha kullanışlı hem de sağlıklı hale getirmek isteyen Orhan Hamat, şöyle konuşuyor: “Bilginin yaşı yok.

Bilgi akılla birleşince ortaya müthiş bir enerji çıkıyor. İşte bu amaçla girişimcilik eğitimine katıldım. Yaşamım boyunca edindiğim deneyimleri, Gediz Üniversitesi’nde öğrendiğim bilgilerle harmanlayıp başarılı bir girişimci olmayı planlıyorum. Yıllar sonra yeniden öğrenciliğe dönmek çok keyifliydi. Başta çocuklarım olmak üzere ailem de destekledi.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)