adscode
adscode

Geleceğe İşbaşı Projesi'nin 5. etabı başladı

KADEM tarafından dezavantajlı 22 genç kıza, bireysel ve toplumsal hayatları için gerekli olan bilgi, beceri, tavır ve mesleki beceriler kazandırılarak zihinsel, duygusal, sosyal ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla eğitimler verilecek.

Geleceğe İşbaşı Projesi'nin 5. etabı başladı
Eğitim
Güncelleme : 26-Jun-22 11:04

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından yürütülen Geleceğe İşbaşı Projesi'nin 5. etabı başladı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre çalışma, Çocuk Destek Merkezleri'ndeki 16-18 yaş arasındaki genç kızlara mesleki eğitim ve istihdam sağlamak amacıyla geliştirilen bir sosyal sorumluluk projesi olma özelliği taşıyor.

Sivil toplum kuruluşu, kamu ve özel sektör iş birliği modeline dayanarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve paydaş kurumlarla birlikte yürütülen projeyle dezavantajlı genç kızların hayata hazırlanması amaçlanıyor.

Projenin yeni döneminde dezavantajlı 22 genç kıza, bireysel ve toplumsal hayatları için gerekli olan bilgi, beceri, tavır ve mesleki beceriler kazandırılarak zihinsel, duygusal, sosyal ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla eğitimler verilecek.

"Psikososyal Eğitim Programı", "Mesleki ve Teknik Eğitimler", "Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü)", "Bilgisayarda Hızlı Klavye Kullanımı", "Ön Muhasebe", "Diksiyon", "Psikoterapi Desteği" gibi eğitimlerin düzenleneceği projede etkinlikler de yer alacak.

Proje ile yarınlara umutla bakan, kendi ayakları üzerinde durabilen ve geleceğini emin adımlarla şekillendiren yetenekli, eğitimli ve nitelikli kadınların yetiştirilmesi hedefleniyor.

Geleceğe İş Başı Projesi kapsamında şimdiye kadar toplam 142 genç kıza eğitim imkanı sunulurken, bunların 106'sı eğitimi başarıyla tamamladı. Genç kızların 72'si de istihdam hakkı elde ederek kurumlara yerleştirildi.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)