adscode
adscode

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ İLK SINIFI TAM NOT İLE GEÇTİ

Topkapı Okulları içinde yer alan Tezmaksan Sınıfı ilk mezunlarını verdi. ‘Sanayiye nitelikli eleman yetiştirmek’ fikriyle başlatılan proje kapsamında 30 öğrenci 1 yıllık eğitimlerini tamamladı.

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ İLK SINIFI TAM NOT İLE GEÇTİ
Okullardan Haberler

 

Öğrencileri tebrik eden Tezmaksan Genel Müdür Hakan Aydoğdu, bu tür işbirliklerinin sektöre örnek olması gerektiğini söyledi.

 

Tezmaksan Akademi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında geçen yıl; Özel İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Topkapı Okulları) ile hayata geçirdiği işbirliği, meyvelerini vermeye başladı. Tezmaksan Akademi tarafından Topkapı Okulları’nda açılan ve öğrencilerin pratik yapmasını sağlayan eğitim sınıfı ilk mezunlarını verdi. 30 öğrenci aldıkları 1 yıllık eğitim sonrası CNC alanında ciddi anlamda gelişme gösterdi. İlk sınıfın başarılı olması ile ikinci sınıfa yapılan başvurular yüzde 100 oranında arttı. Ayrıca sınıfta başarılı olan iki öğrenci, Tezmaksan’ın staj programına da kabul edildi. Tezmaksan Makine Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, eğitim-sanayi alanında atılan bu önemli işbirliğinin sonuç vermesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Öğrencilerin okulda aldıkları eğitimin tek başına yeterli olmadığını belirten Aydoğdu “Sınıfımızda yer alan son teknoloji ekipmanlar ile öğrencilerin güncelin arkasında kalmamalarını sağlıyoruz. Okuldan mezun olduktan sonra karşılarına gelecek olan her türlü sorunu çözmeleri için imkan tanıyoruz. Kendi alanlarındaki, gelişmelere yabancı kalmamalarını ve iş hayatına en hızlı bir şekilde adapte olmalarına fırsat tanıyoruz. Bu tür işbirliklerinin sektöre örnek olmasını diliyorum” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİMİZ BİRBİRLERİYLE YARIŞIYOR

Topkapı Okulları Okul Müdürü Eray Şeker ise “Tezmaksan’ın desteğiyle bu sınıfı açtık. Hedefimiz: Çocuklarda mesleklerine ve sanayiye yönelik aidiyet duygusunu oluşturmaktı. Bir yıllık eğitimin sonunda öğrencilerimizden aldığımız geribildirimlerde Tezmaksan sınıfında aldıkları CNC eğitimine yönelik kariyer planladıklarını gördük. Bu da bizi çok mutlu etti. Tezmaksan’ın sunduğu kaliteli eğitim sayesinde öğrencilerimizde ciddi bir gelişme gözlemledik. Kişisel olarak özgüvenleri de yerine geldi. Üstelik Tezmaksan gibi bir firmanın arkalarında olduğunu bilmeleri, onları kendilerinden emin hale getirdi. Tezmaksan tarafından açılacak ikinci sınıfa başvuru oranı, ilkinin başarısı sayesinde yüzde 100 arttı. Öğrencilerimiz ikinci kez açılacak Tezmaksan sınıfına girebilmek için birbiriyle yarışıyor” açıklamasında bulundu.

 

NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞECEK

Okul Kurucusu Tahir Fırat Şuekinci de “Hedefimiz sanayiye nitelikli personel yetiştirmek. Bu hususta Tezmaksan, böyle nitelikli bir sınıf açarak bize müthiş destek oldu. Sanayi tecrübesinin, öğrencilere kazandırılması için gerçekleşen bu girişim çok kıymetli. Tezmaksan sanayi ile iç içe ve eğitime de profesyonelce yaklaşan bir firma. Okul-sanayi işbirliğine gönül verdiğini kanıtlayan pek çok faaliyet yürütüyor. Böylece eğitime destek olmakla kalmayıp başka kuruluşlara da okul-sanayi işbirliği konusunda örnek oluyor”diye konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)