adscode
adscode

Geleceğin Müzikal Sanatçıları Show Choir Kulübü'nde Yetişiyor

Müzikalin kalbi Amerika’da liselerde ve üniversitelerde yaygınlaşan dans, müzik ve tiyatronun buluştuğu Show Choir uygulaması ilk kez Türkiye’de! SEV Amerikan Koleji (SAC) tarafından kurulan Show Choir…

Geleceğin Müzikal Sanatçıları Show Choir Kulübü'nde Yetişiyor
Özel Okullar
Bazen bir okul korosu, drama gösterisi ya da resim kulübü; saklı kalmış en büyük yeteneklerin dünyaya kazandırılmasının anahtarı olabilir! Amerika’da yüzlerce lisede ve üniversitede kurulan, dans, müzik ve tiyatro gibi sanatın birçok dalının birleştiği Show Choir Kulüpleri, gençlerin sanatla buluşmasını sağlıyor. Gençlerin fenomen müzikal drama dizisi Glee’nin de çıkış noktası olan Show  Choir Müzikal Kulübü ilk kez Türkiye’de de kuruldu.
 
İstanbul’un ‘eğitim vadisi’ Çekmeköy’de ‘dünya bireyleri’ yetiştirme ilkesiyle bu yıl ilk kez kapılarını açan SEV Amerikan Koleji’nde (Özel SEV Lisesi) kurulan Show Choir Müzikal Kulübü geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor. Show Choir Müzikal Kulübü’nde; öğrenciler danstan koreografiye, kostüm tasarımından müzik tarihine, korodan tiyatroya sanatın birçok alanını birleştirerek sanatla yoğruluyorlar.
 
SANATIN DALLARI BİRLEŞİYOR
 
SEV Amerikan Koleji (SAC) Müzik Öğretmeni Ezgi Özbay, Show Choir Müzikal Kulübü’nün klasik gösteri korolarından çok farklı olduğunu vurguluyor:
Show Choir Müzikal Kulübü, müzik dans ve tiyatro gibi disiplinleri birleştirmiş olan bir kulüptür. Öğrenciler çalışmalarda kendilerini çok yönlü ifade etme olanağı buluyorlar ve kendilerini bu disiplinlerde geliştirip, yaratıcılık anlamında özgür hissediyorlar.”
 
KLASİK KOROLARDAN FARKLI
 
Kulüp içerisindeki öğrencilerin bireysel yeteneklerini desteklemek amacıyla kostüm tasarımı, koreografi, solo performans, drama ve birçok sanat dalını kullanabildiklerine dikkat çeken Özbay, şu bilgileri veriyor:
“Gençlerin enerjilerine uygun bir müzikal çalışma ne olabilir diye araştırdık. Klasik koro yerine öğrencilerin de keyif alabileceği; dans,  koreografi  ve şarkının yer aldığı, sahnede devinim olduğu bir format düşündük. Buna en uygun olan Show Choir Müzikal Kulübü’nü kurduk. Öğrencilerimiz burada akademik altyapıya sahip olacakları bir süreçten geçerek eğitim alıyorlar. Çeşitli müzik tarzlarında vokal becerilerinin yanı sıra, müziğe uygun dans performanslarını da beceri ve yetenekleri doğrultusunda sahnede sergilemek üzere çalışıyorlar.”
 
GELECEĞİN SANATÇILARI YETİŞİYOR
 
Öğrencilerin yeteneklerini keşfedebilmeleri, geliştirebilmeleri ve sosyal bireyler olabilmeleri için okul kulüplerinin büyük bir rol üstlendiğini ifade eden Özay, “Show Choir Müzikal Kulübü de sanata yönelmeyi hedefleyen gençler için önemli bir anahtar. Bu kulübe beş yıl boyunca devam eden öğrenciler, güzel sanatlar fakültelerinde ya da konservatuvarların müzikal bölümlerinde başarılı olabilecek düzeye geleceklerdir. Dünyada da pek çok sanatçı bu altyapıdan gelmiştir.”
 
SHOW CHOIR
ARAŞTIRMACI
RUHU GELİŞTİRİYOR
 
Show Choir Müzikal Kulübü, gençlerin kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlıyor:
 
  • Grup çalışması
  • Ekip ruhu
  • Yarışma ve rekabet ruhu
  • Düzenli çalışma alışkanlığı
  • Devamlı pratik, tekrar,
  • Başarının hazzı
  • Araştırma yetenekleri (Müzik ve danstaki dönemleri araştırıyorlar)
  • Özgüven
  • Kendini ifade edebilme yeteneği
 
 
 
 
https://www.facebook.com/sevamerikankoleji
https://twitter.com/SACamerikan
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)