adscode
adscode

Geleneksel İngilizce kursları ve online kurslar

Geleneksel kurslar birebir eğitim imkanı, her seviyeye uygun müfredatlar sunarken aynı fırsatları online kurslar da sağlamaya başladı

Geleneksel İngilizce kursları ve online kurslar
Eğitim
Güncelleme : 01-May-23 11:29

İngilizce bilmek artık bir zorunluluk haline geldi. Gerek iş hayatında gerek günlük yaşantımızda veya yurt dışına yaptığımız bir gezide İngilizce bilmemek büyük bir dezavantaj. Bununla birlikte dijital çağ çığ gibi büyüme devam ederken geleneksel İngilizce kurslarının yanı sıra online kurslar da tüketici için bir seçenek olarak konumlandı. Geleneksel kurslar birebir eğitim imkanı, her seviyeye uygun müfredatlar sunarken aynı fırsatları online kurslar da sağlamaya başladı. Yani geleneksel kurslar online kursların yanında daha hantal bir seçenek olarak popülerliğini yitirmeye başladı.

Aslında bunun en önemli nedenlerinden biri günlük hayat akışımızın oldukça yoğun ve yüksek tempolu geçmesi. Geleneksel İngilizce kursuna gitmek için zaman ayırmak ve her şeyi kurs zamanlarına göre planlamak bir bariyer olarak tüketicinin karşısına çıkıyor. Online kurslara baktığımızda dilediğin yerde dilediğin zaman ders alma imkanı herkesin hayatını kolaylaştırıyor. Özellikle Open English platformu 7/24 sınırsız, canlı ders imkanı sunarak diğerlerinden ayrışıyor.

Hangisini tercih etmeli?

Eğer günlük hayat temponuz yoğun değilse, planlamalarınız konusunda esnek olabiliyorsanız geleneksel kurslar tercih edebileceğiniz seçeneklerden biri ama şunu da hatırlamak gerek; çoğu geleneksel kurs, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun ana dili Türkçe olan eğitmenlerle çalışıyor bu da ana dili İngilizce olan bir eğitmenden ders almak kadar etkili olmuyor. Özellikle telaffuz ve akıcı İngilizce konuşmanın çok önemli olduğu bu dönemde, ana dili İngilizce olan bir eğitmenden ders almak büyük fark yaratıyor. O yüzden ister geleneksel bir kursu tercih edin ister online bir kursa kayıt olun mutlaka eğitim alacağınız kişiler hakkında sorular sorun ve bunları değerlendirin.

Geleneksel kursların diğer bir özelliği de birlikte eğitim alacağınız kişilerin kendi ülkenizden olması. Open English gibi online kurslara baktığımızda farklı ülkelerden, farklı geleneklere sahip insanların bir araya geldiğini görüyoruz. Bu da yeni insanlarla tanışma, farklı gelenekleri ve kültürleri öğrenme fırsatı sağlıyor. 

Online İngilizce kurslarının en dikkat çeken özelliği kendi planlamanızı ve ders programınızı yaratabilmeniz. Öğle arasında, kahve molasında, ister gece ister gündüz pratik yapabiliyor ve boş zamanlarınızda kendinizi geliştirebiliyorsunuz. Özellikle hayat temponuz yoğunsa, İngilizcenizi ilerletmek istiyor ama zaman bulamıyorsanız size en uygun seçenek online kurslar olacaktır.

Seçiminizi yaparken dikkat etmeniz gerekenler

İster geleneksel bir kursu tercih edin ister online bir kursa kayıt olun mutlaka bazı kriterleri göz önünde bulundurun. İlk olarak seviyenize ve odaklanmak istediğiniz alana özel dersler kayıt olacağınız kursta mevcut mu dikkat edin. Çünkü kimimizin günlük İngilizce konusunda pratik yapmaya ihtiyacı varken kimimizin iş İngilizcesi veya farklı bir alanda kendini geliştirmesi gerekiyor. İkinci dikkat etmeniz gereken nokta da tercih ettiğiniz kursa hızlı bir şekilde ulaşabilmeniz. Kayıt olduğunuz bir kursa ne kadar hızlı şekilde ulaşabilirseniz zorlukları büyük ölçüde aşıyor ve bahanelerinizi geride bırakabiliyorsunuz. En önemlisi zamandan tasarruf ediyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken diğer bir kriteri eğitim alacağınız kişilerin kim olduğu. Eğitmenleriniz uluslararası bir sertifikaya sahip mi veya istediğiniz kursa istediğiniz zaman katılmanıza olanak sağlıyor mu? 

Neden online kurslar?

Geleneksel kursların online kurslara göre daha hantal bir yapı olarak popülerliğini yitirdiğini zaten söylemiştik. Bunun nedenlerine bakarsak kolay ulaşılabilirlik, esneklik, kendi programlarınızı belirliyor olmanız, farklı içeriklere sahip derslerden dilediğinizi seçebilmeniz.

Ancak online kurslar arasında da farklar var. Her platform aynı özellikleri barındırmıyor ve aynı  avantajları sağlamıyor. Online kurslara genel olarak baktığımızda Open English bir adım öne çıkıyor. Çünkü Türkiye’nin ilk ve tek 7 gün 24 saat, sınırsız canlı derslere katılım imkanı sunan platformu. 2000’den fazla TEFL/TESOL sertifikalı ana dili İngilizce olan öğretmen de bu platformda milyonlarca öğrenciye birebir derslerle veya grup dersleriyle eğitim veriyor. Üstelik Open English platformu yıl boyu devam eden farklı kampanyalarla bütçe konusunda da yardımcı oluyor.

Genel olarak baktığımızda online kursların geleneksel kurslara kıyasla çok daha verimli olduğu anlaşılabiliyor. Siz de bir kursa kayıt olmadan önce her yönüyle araştırın ve sizin için en verimli olan hangisiyse tercihinizi o yönde yapın.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)