adscode
adscode

Genç avukatlar cübbe giydi

İstanbul Barosu’na bağlı stajını bitiren genç avukatlar, dün gerçekleştirilen törenle cübbelerini giydi.

Genç avukatlar cübbe giydi
Türkiye'den Haberler

Törenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Barosu Mehmet Durakoğlu, üye sayılarının 50 bine yaklaştığına dikkat çekerek sadece sayısal olarak değil, duruşu ve hukuka katkıları nedeniyle de dünyanın en önemli barolarından biri olduklarını söyledi. Hukukun, bir milletin onuru olduğunu belirten Durakoğlu, “Yurttaşlarımızın hak arama özgürlüğü temsilcileriyiz. Avukatlar olmasa demokrasi eksik olur. Bizim milletimiz, avukatı bir toplum önderi olarak görür.

Meslek kurallarına özenle uyun çünkü avukatlık bir yaşam biçimidir. Avukatlık, hak edilesi bir meslek.  Erdem, dürüstlük, doğruluk, vicdan gerektirir” dedi. Genç avukatlara önerilerde de bulunan Durakoğlu, “37 yıl önce mezun olan bir avukat olarak, size yalvarıyorum, biz size bağımız bir yargı teslim edemedik, siz yargı bağımsızlığını savunun ve gelecek nesillere, yargı bağımsızlığı onurunu yaşatın. Yargı bağımsız değilse çok şey yoktur. Yargı Cumhuriyet’in onurudur. Hukukun siyasetle alakası yok. Benim istediğim hukuken üstün olması. Avukatların sesi kesilirse milletin de sesi kesilir” diye konuştu.

Yeni yılın ilk ruhsat töreninde avukatlara, ruhsatlarını Başkan Durakoğlu ve İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu verirken cübbelerini, genç avukatların meslek büyükleri ve avukat yakınları giydirdi. Umur Güçlü’nün cübbesini ise Esin Avukatlık Ortaklığı’ndan Muhsin Keskin giydirdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)