adscode
adscode

Genç Doktorlardan Kampanya; 'Gına geldi'

TÜRK Tabipler Birliği Uzmanlık Öğrencileri ve Genç Uzmanlar Komisyonu üyeleri, çalışma koşullarının zorluklarına dikkat çekmek için ülke genelinde 'Gına Geldi' adlı kampanya başlattı.

Genç Doktorlardan Kampanya; 'Gına geldi'
Türkiye'den Haberler
Aydın'daki asistan ve uzman hekimler de kampanyaya destek vererek kamera karşısına geçti. Şikayetlerini dile getirdikleri görüntü ve fotoğrafları sosyal medyada paylaşmaya başladı.


Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.




Çalışma koşullarında şikayet ettikleri konuları kağıda döken asistan ve uzman hekimler, sıkıntılarını dile getirdikleri video ve fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı. 'Kötü çalışma ortamından gına geldi', 'Yıllık izinleri borç gibi almaktan gına geldi', 'Niteliksiz uzmanlık eğitiminden gına geldi', 'Günde 150 hasta gına geldi gari', 'Hastaların yanında kötü muameleden gına geldi' ve 'Emekliliğe yansımayan ücretlerden gına geldi' yazılı kağıtları tutan hekimler, seslerini duyurmak için çeşitli görüntüler çekti. Ardından bu görüntüleri, sosyal medyada paylaşmaya başladı.

AMAÇ SIKINTILARI DUYURMAK

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güneri Kuruöz, "Fotoğraflarla ve videolarla hekimlerin sıkıntılarını duyurmaya çalışıyoruz. Başta can güvenliği olmak üzere, şiddet görmekten bıktık. Yarım yüzyıl sonra gelecek emekliliğin zaten bir kıymetinin olmadığını anlatmaya çalıştık. Hekim arkadaşlarımız, hükümetin zam müjdesinin bir kandırmaca olduğunu, saatlik üç lira zam kimsenin yüzünü güldürmediğini, askere polise verilen yıpranma payına sahip olmadıklarını söylüyorlar. Hekimler, bu devletin hakimi, savcısı, polisi kadar değer görmediklerini ve gün geçtikçe vasıfsızlaştırıldıklarını anlatmaya çalışıyorlar. Bütün adli mercilerde hakkımızı arayacağız" diye konuştu. DHA






















Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)