adscode
adscode

Genç Matematikçiler Bu Olimpiyatta Buluşacak

Ülkemizin gençlerinin bilim kültür ve sanatta dünya çapında başarı getirecek çalışmalara imza atmalarına zemin hazırlamayı hedefleyen İzmir Üniversitesi, lise öğrencileri için Matematik Olimpiyatı düzenliyor.

Genç Matematikçiler Bu Olimpiyatta Buluşacak
Etkinlikler
Geleceğin üniversitelileri 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin matematik ile olan ilişkisini ezberden kurtarmayı, gelecekte dünya çapında çalışmalara imza atmalarına zemin hazırlamayı hedefleyen İzmir Üniversitesi, kurucu Mütevelli Heyet Başkanı, merhum eğitimci Necdet Doğanata adına Matematik Olimpiyatı düzenliyor.
 
Geçtiğimiz yıllarda Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı ve İzmir Özel Fatih Kurumları ile birlikte düzenlenen DOESEF Türkiye Liselerarası Proje Yarışması gibi etkinlikler içinde de yer alan İzmir Üniversitesi, bu kez genç matematikçileri bir araya getirecek. Öğrencileri ezber bilgilere dayanmayan sorular için matematik çalışmaya teşvik etmek, öğrencilerin bilimin zarafetinden kopmadan rekabet içinde olmalarını sağlamak, akademik kadroların lise öğrencileriyle bilgi ve tecrübelerini paylaşacağı ortamlar hazırlamak amacıyla düzenlenen Matematik Olimpiyatı’nın şampiyonu, 7 Ocak 2014 günü tek oturumda gerçekleşecek sınavla belirlenecek. Önemli ödüllerin de sahibini bulacağı olimpiyat için son başvuru tarihi 23 Aralık 2013. Detaylı bilgi ve başvuru formu ise İzmir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik-Bilgisayar Bölümü web sitesinde yer alıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)