adscode
adscode

Genç mucitler ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor!

9-16 yaş arası genç mucitler için düzenlenen Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvaları sona erdi. 7 takım ülkemizi uluslararası turnuvalarda temsil edecek.

Genç mucitler ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor!
Eğitim Vitrini
9-16 yaş arası genç mucitler için düzenlenen Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvaları sona erdi. İzmir, Ankara, Bursa ve İstanbul yerel turnuvalarının derece alan takımları, Ulusal Turnuva heyecanı için İstanbul Kültür Üniversitesi'nde bir araya geldi. Ulusal turnuvaya 17 ilden 43 takım, 400 çocuk katıldı. Genç mucitler, "çöpe çözüm, çöple çözüm" temasıyla geliştirdikleri yenilikçi çözümleri sundu.
 
Turnuvanın şampiyonu Rota Koleji'nden "Rotatech" takımı oldu. Rotatech, 27-30 Nisan 2016 tarihlerinde ABD'de yapılacak olan FLL World Festival'e katılmaya hak kazandı. Turnuvada derece alan diğer takımlar da ülkemizi Avustralya ve İspanya'da temsil edecek.
 
Bilim Kahramanları Buluşuyor Ulusal Turnuvası hafta sonu İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü'nde düzenlendi. Yerel turnuvalarda derece alan Bilim Kahramanları, "çöpe çözüm, çöple çözüm" teması kapsamında çöp üretimi ve çöple başa çıkma konusunda ürettikleri yenilikçi çözümleri paylaştı.
 
Turnuvada derece alan 7 takım, uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil edecek. FIRST LEGO League, her sezon 80 ülkeden 233,000 çocuk ve gencin katıldığı dünyanın en büyük çocuk bilim etkinliği olma özelliğini taşıyor.
 
Turnuva Şampiyonu Rota Koleji'nden "Rotatech" takımı oldu. İkincilik ödülünü Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden "Intersection Spero", üçüncülük ödülünü Ege Çağdaş Eğitim Vakfı-ARSEM'den "Antidote" takımı aldı. Proje Jürisi Ödülü'ne Üskürdar Atatürk Ortaokulu'ndan "Robokids", Öz Değerler Jürisi Ödülü'ne Ordu Final Okulları'ndan "Ordu Final", Robot Tasarım Jürisi Ödülü'ne FMV Özel Erenköy Işık Ortaokulu'ndan "Jr.Roboformers", Robot Performans 1.lik Ödülü'ne ise Bornova Bahçeşehir Koleji'nden "Wall-E" takımı layık görüldü.
 
Ülkemizi uluslararasında temsil edecekler
 
Turnuva şampiyonu Rotatech ve turnuva ikincisi Intersection Spero, 27-30 Nisan 2016 tarihlerinde ABD'de yapılacak olan FLL World Festival'e katılmaya hak kazandı. Ödül alan diğer 3 takım  4-7 Mayıs 2016 tarihlerinde İspanya'da yapılacak olan FLL Open European Championship'de Türkiye'yi temsil edecek. 6. ve 7. olan takımlar ise 3-5 Temmuz 2016 tarihlerinde Avustralya'da gerçekleştirilecek Asia Pacific Open'a katılacak.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)