adscode
adscode

Genç Mühendislerden Yaratıcı Fikirler

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri son sınıf bitirme projelerini sergilediler.

Genç Mühendislerden Yaratıcı Fikirler
Üniversite

Öğrenciler "inovasyon" konsepti çerçevesinde proje fikirlerini kendilerioluşturdular. Hayatın içinden eksik gördükleri bir alanda mesleki bilgilerini yaratıcılığa dökerek bir yıllık bir uğraş sonucu hazırladıkları projelerini fuarda yatırımcılara hocalarına ve arkadaşlarına tanıttılar. Fuarın sonunda çeşitli dallarda ödüller de sahiplerini buldu.

27 yaratıcı proje arasında;

En İyi Tasarım ödülünü “Emotion Engine” projesi kazandı; bu proje insanların başına takılan elektrotlarla kişinin ruh halini tanımlayan bir makina.

İnovasyon ödülünü kazanan “Mobital”; Hastanelerin altyapısını geliştirerek kağıt belgeleri ortadan kaldıran, doktorların hasta bilgilerine mobil cihazlar üzerinden ulaşmalarını sağlayan bir proje. Bu proje ayrıca, çip yerleştirilen hastane ekipmanlarının takip hizmetini de veriyor.

Pazarlanabilirlik ödülünü kazanan “Geotune” ; yakınçevrede dinlenmekte olan müzikleri sınıflandırarak o bölgenin müzik haritasını çıkarmakta.

Uygulanabilirlik Ödülü kazanan “İGarson”;Android ve İOS için tasarlanmış online restaurant rezervasyon, önceden masa seçme ve sipariş verme uygulaması.

Sunum Ödülü kazanan “İbeaconizer”; Müze hastane gibi kapalı ve karışık mekanlarda navigasyon hizmeti uygulaması.

Ödül töreninde konuşma yapan; Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar; "Üniversitemiz inovasyona öncelikli önem veriyor. Bu çalışmalarımız 3 yıl önce Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün lisans programında başladı. Bu çerçevede öğrenciler hangi konuda proje üreteceklerini kendileri seçiyor" dedi. Öğrencilerin hayatın içerisinden eksik gördükleri konularda proje geliştirdiğini belirten Atalar, Onları serbest bırakmanın yaratıcı ve işe yarar fikirler çıkarmalarını sağladığını söyledi. Bilgisayar Mühendisliği Bölüm başkanı Prof. Dr. H. Altay Güvenir ise mezun adaylarının verilen projeleri gerçekleştirmenin ötesinde, kendilerinin hem yenilikçi proje fikirleri oluşturabilecek, hem de bu fikirleri hayata geçirebilecek bilgi birikimine sahip olduklarını gösterdiklerini ifade etti.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)