adscode
adscode

“Gençler enerji ile kazanacak”

AEE Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, enerji sektörünün 21.yüzyılda en fazla büyüyen sektörlerin başında geleceğini belirterek,iktisadından, mühendislik fakültelerine kadar çok sayıda bölüm için bu…

“Gençler enerji ile kazanacak”
Üniversite

Kumbaroğlu:
-“Temiz ve refah düzeyi yüksek bir gelecek için enerji sektörünü keşfedin”

Gelecek planlaması yapan gençlere “21. yüzyılın sektörü” olarak ifade edilen enerji sektörünü keşfetmeleri önerildi.
Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Seçilmiş Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, #enerjimvarken konferanslarına Marmara Üniversitesi’nde başladı. Üniversitenin Ekonomi Bilimleri Araştırma Topluluğu işbirliği ile İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta gençlere enerji sektörünün geleceğine dair ipuçları veren Kumbaroğlu, yaklaşık 200 öğrencinin yer aldığı anket çalışmasını da değerlendirdi.
Anketlerden gençlerin yarıya yakın gibi çok ciddi bölümünün gelecekteki 10 yılda doğanın durumunun çok daha kötü olacağını düşündüğünü, bu karamsar tablonun giderilmesinin hepimizin elinde olduğunu anlatan Kumbaroğlu, şunları söyledi:
“Doğanın korunması, yaşam standardının yükselmesi, pırıl pırıl aydınlık bir dünyanın anahtarı enerji sektörünün elinde. Bugün dünya iklimini tehdit eden sera gazı sorununun giderilmesi, diğer çevresel sorunların kabusa dönüştürecek bir dünya yaratmaması için hepimizin attığımız her adıma dikkat etmemiz gerekiyor. Bu aşamada en fazla enerjicilere iş düşüyor. Sağlıklı, bol ve ucuz enerjiye ulaşmak için eskilerden çok ama çok daha fazla efor sarf etmemiz şart.”
Kumbaroğlu, enerji sektöründeki gelişmelerin konforlu bir gelecek alt yapısı kurarken, çok ciddi istihdamlar da yaratacağının altını çizerek, özellikle üniversitelilere bu sektörü “es geçmemeleri” önerisinde bulundu.

-Sektör henüz emekleme döneminde-

Gürkan Kumbaroğlu, ülkemizde enerji sektörünün henüz emekleme düzeyinde olduğunu, gelişen ve büyüyen Türkiye ile Türkiye’nin bulunduğu coğrafya açısından 21. yüzyılın enerji alanında yapılacak yatırımlarla gündeme damgasını vuracağını belirterek, şöyle devam etti:
“Şimdi bu sadece mühendislik işi diyebilirsiniz. Yanılıyorsunuz. Enerji sektörüne hemen her branştan ihtiyaç var. Örneğin şirketler geleceği öngörebilmek için çok ciddi oranda enerji ekonomistleri çalıştırıyor. Ülkemizdeki BTC  yatırımlarını hatırlayalım; çok ciddi eğitim çalışması yaptılar, bu konuda yüzlerce eğitmene başvuruldu. Enerji talebi hızlı büyüyor. Ülkemizde yıllık ortalama uzun vade artışı yüzde 8’lerde. Bu alanla ilgili çok sayıda iş kapısı açılıyor ve daha da açılacak. Sizlere temiz ve refah düzeyi yüksek bir gelecek için enerji sektörünü keşfetmenizi öneriyorum.”




 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)