adscode
adscode

Gençlerden anlamlı proje: “Mektup Arkadaşım Olur Musun?”

Bornova Belediyesi ilçede yaşayan kimsesiz ve dezavantajlı çocuklar ile engelli gençler için yeni bir proje daha hayata geçirdi.

Gençlerden anlamlı proje: “Mektup Arkadaşım Olur Musun?”
Eğitim
“Mektup arkadaşım olur musun?” adıyla düzenlenen ve Bornova Anadolu Lisesi işbirliği ile hazırlanan etkinlikte öğrenciler ile gençler arasında köprü kuruldu. Çamdibi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen tanışma toplantısına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ da katıldı.

Engelli bireyler ve dezavantajlı kesimler için bu güne kadar birçok proje üreten Bornova Belediyesi, yeni bir çalışma daha başlattı. Bornova Anadolu Lisesi(BAL) öğrencilerinin “Mektup Arkadaşım Olur Musun?” projesi hayata geçirildi ve çocuklar arasında arkadaşlık köprüsü kuruldu. Çamdibi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen tanışma toplantsında BAL öğrecileri ile engelli gençler biraraya geldi. Toplantıya Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ da katıldı.

Gençlerin hazırladığı projenin örnek olması gerektiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Projede yer alan lise öğrencileri hem eski mektuplaşma kültürünü unutturmuyor, hem de dez avantajlı ve engelli çocuklarımızın mutlu olmasını sağlıyor. Bunun için kendilerine çok teşekkür ederiz” dedi.

Eski kültürler yaşatılacak

Gençlerin eski kültürleri bilmesi ve yaşatabilmesi amacıyla da hazırlanan proje 4 hafta sürecek. Engelli geçlerin mektuplarını okumasında ve cevap yazmaların da ise uzmanlar  yardım edecek.  Elle yazılan mektuplar postane aracılığı ile adreslere yollanacak. Proje sonunda ise mektup arkadaşları düzenlenen şenlikle biraraya gelecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)