adscode
adscode

Gençlere İş Sağlayana Vergi Desteği Sağlansın

İzmir’de eğitim, gençlik, demokrasi ve dostluk adına birkaç gündür çok güzel gelişmeler oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve AB tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında sadece Türkiye-AB ilişkileri…

Gençlere İş Sağlayana Vergi Desteği Sağlansın
AG Blog






AB Parlamentosu’nda temsil edilen siyasi partiler ve temsilcileri ile bizim milletvekilleri arasındaki diyalogu geliştirmeyi amaçlayan projenin pek çok hedefi var. Bunlardan birisi de TBMM’nin AB üyelik müzakereleri sürecine ilişkin rolünü azami seviyeye çıkarmayı hedefleyen “Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi” kapsamında düzenlenecek olan Gençlik, Demokrasi ve Değişim konulu Parlamentolar Arası Yaz Kampı’ydı ve bu toplantılar da bu çerçevede gerçekleşti.
Ben son günkü oturuma katıldım, müthiş keyif aldım, bilgilendim ve en önemlisi de siyasilerin hala gençleri düşünüyor olmalarını görmenin memnuniyetini yaşadım.
Projenin iki amacıAB Uyum Komisyonu Başkanı ve Parlamentolar Arası Yaz Kampı Gençlik, Demokrasi ve Değişim Projesi lideri Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, 4 yıldır devam eden projenin amaçlarını şöyle özetledi: “Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki sivil toplum diyalogunu güçlendireceğine inanılan sempozyumlar, ikili ziyaretler ve yaz kampları düzenlenmesi vasıtasıyla Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki bilgi ve anlayışın geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.Ayrıca, bu faaliyetler, Türkiye’deki sivil toplumun siyasi hayata katılımını güçlendirecek daha iyi yapılandırılmış siyasi kanalların kurulmasına olanak sağlayacaktır. İkinci olarak, tanıtım ve görünürlük faaliyetlerinin artırılması yoluyla, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde hiç şüphesiz ortaya çıkacak olan fırsat ve güçlükler konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.
Bu şekilde, toplumun belirli kesimlerinde Türkiye’nin AB’ye katılım sürecine ilişkin hala mevcut olan olumsuz algıları ortadan kaldırmayı umuyoruz.
Konuyla ilgili kamuoyundaki farkındalığı güçlendirmek ve AB ile ilgili konular, AB politikaları ve AB’ye katılım süreci hakkında TBMM’deki anlayışın geliştirilmesi ana önceliklerimizi oluşturmaktadır.Gençlik, Demokrasi ve Değişim konulu Parlamentolar Arası Yaz Kampı, gençlik, demokrasi ve değişim konularında yapılandırılmış bir diyaloga katkıda bulunulması, hem ulusal hem de uluslar üstü düzeyde deneyimlerin ve iyi uygulamaların paylaşılması, geleceğe yönelik beklentilerin vurgulanması ve kamuoyunda bir tartışma başlatılması amacıyla ulusal parlamentolardan milletvekillerini, siyasi partilerin gençlik ve kadın kollarını, akademisyenleri, politika yapıcıları, medya uzmanlarını ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlamaktadır...”
Hedefine ulaştı mı?İlk iki günkü gelişmeler de eminim ki çok verimli geçmiştir ama yarım günlük oturumda çok çarpıcı notlar aldım. Avrupalı genç parlamenterlerin yanı sıra bizden de genç milletvekilleri vardı. Tartışma bölümünde ise sivil toplum örgütleri, katkıda bulundular.İşte aldığım notlardan bazı satır başları:- İşsizlik AB’nin de en önemli sorunlarından birisi.- Eğitimle iş piyasası arasındaki uçurumun kapatılması gerekir.- Genç girişimciler desteklenmeli, gençleri istihdam edenlere vergi muafiyetleri getirilmelidir.- Staj sonrası iş garantisi getirilmelidir.- Gençlerin siyasete daha erken katılımı sağlanmalıdır.- Gençler parlamentolarda yeterince temsil edilmiyorlar.- Ülkeler arası diyalog ne kadar güçlenirse hayat standardımız o kadar yükselir.- Her şey, insan onuruna saygı göstermekten geçiyor.- Bugün aykırı gibi görünen tek bir fikir bile ileride yaşamı çok değiştirebilir. Bunun geçmişte çok örnekleri var.- Gençlerle ilgili karar alınırken kesinlikle onlar da dinlenmelidir.- Gençleri daha aktif hale getirecek politikalar üretilmelidir.- AB’ye girişle, AB kriterlerine ulaşmayı birbirinden ayırmak gerekir.- Bugüne kadarki toplumsal değişimlerin lokomotifi hep gençler oldu.- İyi bir eğitimi, iyi bir işi, iyi bir geliri olmayan gençler her yerde sinirli oluyor.- Gençlere daha fazla zaman ayırmamız gerektiğini çok geç anladık.Özetin özeti: Gençlere yönelik çabaların öne çıkması sevindirici. Umarız lafta kalmaz!
Abbas Güçlü'nün Milliyet Gazetesi Yazıları İçin Tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)