adscode
adscode

Geniz eti çocuklarda uyku ve solunum zorluğuna yol açıyor

​Geniz eti büyümesi çocuklarda uyku ve solunum zorluğu gibi birçok soruna yol açıyor.

Geniz eti çocuklarda uyku ve solunum zorluğuna yol açıyor
Sağlık
Geniz eti, zamanında tedavi edilmediği takdirde ciddi sorunlara yol açabiliyor. Gecikmeden tedavisinin yapılması çocuğun sağlıklı gelişimi açısından son derece önemli.

Bebekliğinden beri solunum sıkıntısı yaşayan ve yıllardır astım ile bronşit tedavisi gören Yiğit Ahmet Osoydon, geniz eti ameliyatıyla dertlerinden kurtuldu.

Yiğit Ahmet Osoydon'un, geniz eti teşhisi koyulmadan önce üzerinden yıllar geçen bir hikayesi var. Medicana Bahçelievler Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Volkan Kahya tarafından Yiğit Ahmet'in operasyonu gerçekleştirildi.

9 yaşında olan Yiğit Ahmet bebekliğinden beri solunum sıkıntısı yaşamış ve gittiği her yerde astım ve bronşit tedavileri uygulanmış.

Yiğit Ahmet'in annesi, ilk doğduğunda doktorun geniz eti veya saman nezlesi olabileceğini söylediğini ancak küçük bir çocukta böyle bir şey olabileceğini tahmin etmediklerini belirterek, "Çocuğumu ayda 2-3 kez doktora gitmek zorunda kalıyordum. Polip olduğu hatta kulağında delik olduğu söylendi. Allerji testleri yapıldı, 6 ay süren ilaç tedavisi gördü fakat sıkıntılar hala devam ediyordu. Son 1-2 aydır horlama ve rahatsızlıklar iyice artmaya başladı ve ilaç tedavisi sürecinde eğitim hayatına ara vermek zorunda kalıyorduk. Bu süreç böyle devam etti ve son çareyi pediatri doktorunun kulak burun boğaz hekimine yönlendirmesi ile Medicana Bahçelievler Hastanesi’ne geldim. Hastanın yapılan ayrıntılı endoskopik muayenesinde burun içini ve genzini dolduran kitle görüldü, kötü huylu bir tümör olmasından şüphelenilerek boyun MR çekildi. Çekilen boyun Mr nda dev bir geniz eti olduğu tespit edilerek acil olarak ameliyat alında. İkili ulaşım yöntemi uygulandı hem geniz bölgesinden hem de burun içerisinden endoskopik kamera ile geniz eti temizlendi. Bu süreç 3 günün sonrasında başarılı bir şekilde sona erdi. 4. gün gülen yüzlerle açtık gözlerimizi. Gitmediğim doktor ve hastane kalmamışken ve hatta umudumu yitirmeye başladığım şu günlerde yaşadığım en güzel olaylardan biri oldu oğlumun eski sağlığına kavuşmuş olması.Horlamasını kilosundan diye düşünüp kötüyü düşünmekten hep kaçtık. Bugüne kadar uykusuz ve huzursuz geceler geçirdik, artık buna fırsat vermek istemiyoruz. Bu yaşına kadar devam eden bu durum oğlumun uykusuz ve huzursuz geçen geceler yaşamasına sebep oldu ve spor faaliyetlerinde arkadaşlarına göre daha çok efor sarf etmek zorunda kaldı. Bundan sonraki sağlıklı hayat süreçte her şey çok daha güzel olacak" dedi. 

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)