adscode
adscode

"Gezegenimize 2 Yıl Sonra Bir Göktaşı Çarpacak"

ABD'li bir gök bilimci Özgürlük Anıtı büyüklüğünde bir gök taşının 2017'de gezegenimize çarpacağını iddia etti.

"Gezegenimize 2 Yıl Sonra Bir Göktaşı Çarpacak"
Dünyadan Haberler
Hollywood'un vazgeçilmez konularından biri 2 sene sonra gerçek olabilir. ABD'li bir gök bilimci, Dünyanın uzay boşluğunda hızla ilerleyen bir göktaşının rotası üzerinde olduğunu duyurdu.
Texas Üniversitesi'nin McDonald Rasathanesi'nde çalışan Dr Judit Györgyey-Ries, New York kentinin en bilindik sembolerinden Özgürlük Anıtı büyüklüğünde bir göktaşının Ekim 2017'de gezegenimize çarpacağını iddia ediyor.

Şubat 2013'te Rusya sınırları içerisinde gerçekleşen benzer bir olayda1200 kişi yaralanmış, bölgede ciddi maddi kayıp yaşanmıştı.

Rusya'ya düşen 2012 TC4 isimli göktaşının söz konusu göktaşından çok daha küçük olduğunun altınıçizen Dr Judit Györgyey-Ries, 2017'de gerçekleşecek çarpışmanın etkisini tahmin etmek için henüz erken olduğunu belirtiyor.

Ancak ABD'li gök bilimciye göre, göktaşının yerleşim merkezlerinden uzak bir bölgeye düşmesi halinde büyük bir yıkım yaşanmayacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Uzay Ajansı çalışanı Detlef Koschny ise söz konusu göktaşının gezegenimize çarpma olasılığının milyonda bir olduğunu açıkladı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)