adscode
adscode

​Gıda İntoleransı ve Besin Alerjisi

Gıda intoleransı, son zamanlarda önemi artan bir konu haline gelmiştir ve toplumda fark edilirliği artmıştır.

​Gıda İntoleransı ve Besin Alerjisi
Sağlık
Gıda intoleransı, son zamanlarda önemi artan bir konu haline gelmiştir ve toplumda fark edilirliği artmıştır. Besin alerjisi ile paralellik gösteren özellikleri olsa da aslında birtakım farklar da söz konusudur. Gıda intoleransı vücuttaki enzimlerle, bağışıklık sistemiyle ve sindirim yollarıyla daha çok ilintili bir problemdir. Vücudun bazı içeriklere karşı olan hassasiyeti sonucu enzim üretiminde ya da emiliminde meydana gelen bozukları kapsamaktadır. Belirtileri de besin alerjisinde olduğu gibi doğrudan ve kısa süreli değildir. Sürekli olarak varlığını devam ettiren ve belki de henüz fark etmediğimiz bir reaksiyon sistemidir. 

Bağışıklık Sistemi ve Gıda İntoleransı Testi 

Bağışıklık sistemi, vücudunuza sık sık ya da nadiren aldığınız tüm gıdalar için fark göz etmeksizin çeşitli antikorlar üretir. Bu antikorlar, bedenen istenmeyen proteinlere, şekerlere vb. kimyasal yapılara savaş açar. Bu süreçte de özellikle sindirim ve boşaltım sistemlerinde emilim bozukluklarından kaynaklı çeşitli sıkıntılar baş gösterir. Genellikle süt ve süt ürünlerine, tahıl gruplarına karşı alerjiler söz konusudur. Bağışıklık sisteminizin daha da güçlenmesi ve riskli antikor üretiminin bu maddelere karşı üretilmesine engel olmak için gıda toleransı testi yaptırılması gerekmektedir. İmupro testlerinden size en uygun olanını seçerek yaklaşık 300 farklı besin maddesine karşı olan hassasiyet durumlarınızı analiz ettirebilirsiniz. 

Besin İntoleransının Belirtileri Nelerdir? 

Besinlere karşı olan alerjiler gibi intolerans durumunda, keskin ve net belirtiler söz konusu değildir. Bu yüzden birçok kişi hangi maddelere karşı hassas olduğunu anlayamaz dahi. Diğer birçok hastalıkla da bağdaştırabileceğiniz bu belirtiler şu şekilde olmaktadır. İshal, mide bulantısı, midede yanma ve ekşime, sinirli olma hali, halsizlik, iştahsızlık, sık sık gerçekleşen gaz sancıları, şişkinlik hissi, bağ ağrısı, bulantı, karın bölgesinde ağrı şeklinde olmaktadır. Son 10 yıllık süreçte hayatımızda olan besin intoleransı testi için İmupro sitesini ya da merkezini ziyaret ederek detaylı bilgiler alabilirsiniz. Fiyat bağlamında araştırma yapılan besin sayısı ve raporlama süreci duruma etki etmektedir. Gıda intoleransı testi fiyatı 2015 yılından bu yana hemen hemen aynı orandadır. Üç farklı grup içerisinde en riskli bölgede bulunan gıda grubu sizde bu belirtileri gösteren besinleri anlamanızı sağlayacaktır. 

Gıda Alerjileri İçin İmuPro Hızlı Test

Düzenli zaman dilimlerinde ya da sürekli olarak karşılaştığınız bir rahatsızlığınız ya da bir gıdaya karşı olumsuz tepkinizi gözlemliyorsanız, gıda alerjisi kapsamında olabilirsiniz demektir. Bu sebeple kısa ve hızlı bir alerji testi ile durumunuz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. İmupro hızlı alerji testine dilerseniz web sayfaları üzerinden de bakabilirsiniz. Test için, gıda alımından sonra hangi süre boyunca şikayetleriniz oluyor ve ne kadar sürüyor, ne kadar sürede eski halinize dönüyorsunuz, ishal, kabızlık, şişkinlik gibi bahsetmiş olduğumuz hangi belirtilere sahipsiniz, bunlar hakkında bilgi vererek alerji konusunda bir sonuca ulaşabiliyorsunuz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)