adscode
adscode

​GİRNE ÜNİVERSİTESİ

​GİRNE ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Cemre Günsel Haskasap
Rektör: İlkay Salihoğlu
Kuruluş tarihi: 2013
Bulunduğu il: KKTC / Girne
Akademik birimleri: Denizcilik, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Deniz Bilimleri, Diş Hekimliği, Eğitim, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tıp olmak üzere 12 fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2 MYO’su, 1 yüksekokulu var.
Öğrenci sayısı: 1.248.
Akademik personel sayısı: 255.
Burs olanakları: ÖSYM Bursları’nın yanı sıra ilk üç tercihinde üniversite programlarına yerleşenlere, kayıt oldukları programa ve tercih sırasına göre yüzde 50, yüzde 40, yüzde 30, yüzde 25, yüzde 20, yüzde 15, yüzde 10 oranlarında tercih bursu, özel koşulları sağlayanlara Sporcu Bursu veriliyor. Tıp, Dişçilik ve Pilotaj bölümleri hariç, diğer bölümlerde tam ücret ödeyen öğrencilere, her kardeş için yüzde 15 kardeş indirimi yapılıyor.
Yurt olanakları: Girne merkezde üniversiteye ait Girne Apart binaları bulunuyor. Üniversiteye ulaşım ücretsiz sağlanıyor. Yakın Doğu Üniversitesi ile ortak kullanılan 5.000 öğrenci kapasiteli, 7’si kız, 7’si erkek yurtları var.     
Öğrenci kulübü sayısı: 14 öğrenci kulübü mevcut.
Öğrenim ücreti: KDV hariç 5600 TL ile 51000 TL arasında değişiyor. Diğer ücretlerimiz kayıt ücreti eğitim boyunca sadece bir kerelik 250 TL, yıllık sosyal aktivite, sağlık ve ulaşım ücreti 1000 TL. Eğitimle ilgili, Pilotaj programı hariç, başka bir ücret yok.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Kuzey Kıbrıs’ın deniz kıyısında yer alan tek üniversitesinde, aday öğrencilerimize, tüm sağlık programlarından yararlanabileceği Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi ve Diş Hastanesi, güncel laboratuvarları ve alt yapısı, alanında uzman, güçlü ve dinamik akademik kadrosu, simülasyon odaları, eğitim ve araştırma gemisi, eğitim uçakları, öğrenci merkezli eğitim felsefesi ile, her an ulaşabilecekleri akademik ve idari kadrosu ile, şehir merkezine yakın modern bir kampüste, güçlü finansal kaynaklar ile güvenli bir ortamda eğitim olanakları sunulmaktadır. Ayrıca 30 ayrı ülkeden gelen öğrencilerle birlikte okuyarak, farklı kültürleri tanıma ve anlama, sosyal çevrelerini geliştirme, en önemlisi dünya görüşlerini ve kendilerini geliştirme imkânına sahip olma fırsatı sunuyoruz.
İletişim bilgisi: www.kyrenia.edu.tr
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)