adscode
adscode

"GÖNLÜNÜZDEKİ MESLEKTEN SAPMAYIN"

18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak üniversite tercihleri ile ilgili konuşan Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, öğrencilerin yıllardır gönüllerinden geçen meslekten sapmamaları…

"GÖNLÜNÜZDEKİ MESLEKTEN SAPMAYIN"
Eğitim
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinden geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Buna göre, üniversite tercihleri 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, " Öğrenciler yıllardır rehberlik öğretmenleri, sınıf öğretmenleriyle, aileleriyle yapmış oldukları kendi gönüllerinden geçen meslekten sapmasın. Çünkü yanlış tercih zaman kaybına neden oluyor. Her zaman için kendilerine uygun olarak düşündükleri mesleğin peşinden koşmaya devam etsinler" dedi.

"BÜYÜK BİR ÜNİVERSİTEYE DÖNÜŞME YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ"

Her şeyden önce kendileri için bu yılın çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Erhan, "Bu yıl bizim için önemli bir yıl, 2008'de kurulmuştuk 10'uncu yılımıza girdik. 10'uncu yıla da önemli bir değişiklikle girdik, ismimiz değişti. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi olarak yoluna devam ediyor. Mahmutbey, Gayrettepe ve Bakırköy yerleşkemizde tercih ofisleri kurduk. Bütün fakültelerimizin, meslek yüksekokulumuzun ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokulumuzun akademik ve idari personeli buralarda tercih için gelen hem öğrencilerimize hem de anne ve babalarına gerekli bilgileri veriyorlar. Üniversitemizde en önemli değişikliklerden bir tanesi yeni kurulan fakültelerimiz; Uygulamalı Bilimler Fakültemiz kuruldu. Bu fakültenin içerisinde 3 yeni bölüm açtık. İşletme Fakültemiz de kuruldu. Dolayısıyla bu iki yeni fakülteyle birlikte 9 fakülteye çıkmış olduk. Önümüzdeki akademik yılda da Sağlık Bilimleri Fakültemiz için müracaat edeceğiz. Böylece 70'den fazla programın olduğu büyük bir üniversiteye dönüşme yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu.

"ÇİFT ANADAL YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİDEN EK ÜCRET ALMAYACAĞIZ"

Özellikle bu tercih döneminde iki yenilikleri olduğunu aktaran Prof. Dr. Erhan, "İlki tercih bursu ilk 3 tercih içerisinde Altınbaş Üniversitesine yer veren öğrencilere belli bölümlerde yüzde 50 tercih bursu veriyoruz. İkincisi çift anadal yapmak isteyen öğrencilere biz bundan sonra Altınbaş Üniversitesinde ek ücret talep etmeyeceğiz. Mesela bir öğrencimiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde bir bölümde okurken eğer yeterli başarı ve not ortalamasını sağlarsa kontenjan dahilinde Hukuk Fakültesinde de okuyabilecek. Altınbaş Üniversitesinin en önemli farkı arkasındaki güçlü aile desteğidir. Altınbaş ailesi dün açıklanan sıralamaya göre Türkiye'de hayra, eğitime en fazla katkı sağlayan ilk 10 aile içerisinde yer aldı. Bu güçlü desteği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devam ettirecekler" açıklamalarında bulundu.  

"PUANLAR YANILTICIDIR, SIRALAMAYA BAKMAK GEREKİR"

Öğrencilere tercih yapmanın püf noktaları hakkında bilgi veren Altınbaş Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Murat Acet ise tercih döneminde öncelikle iyi bir ön hazırlığa ihtiyaç olduğunu ve öğrencilerin yazmak istedikleri bölümleri ve meslekleri ilk süreçte hem sınav sonuçları hem de kılavuzla beraber doğru değerlendirip, doğru yorumlamaları gerektiğini belirtti. Teknik anlamda başarı sıralamasının çok önemli olduğunu dile getiren Acet,"Puanlarımızı dile getirmeyi çok seviyoruz ama bu yanıltıcıdır ve yıldan yıla değişmektedir. Bir öğrencinin üniversiteye yerleşmesindeki en önemli kriter başarı sıralamasıdır. Özetlersek birinci sırada başarı sıralaması sonra istek sıralaması sonrasında da geniş yelpazede tüm yerleşme sürecinin sürprizlerine açık bir tercih listesi oluşturmalarını tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

"GELECEĞİN MESLEKLERİ DEĞİL, MESLEKLERİN GELECEĞİ ÇOK ÖNEMLİ"

Geleceğin meslekleri değil, mesleklerin geleceğinin önemine vurgu yapan Acet, "Öğrencilerin hedeflerindeki seçmiş oldukları mesleklerin içini nasıl dolduracakları önemli. Alacakları diplomanın yanında yurt dışı deneyiminin olup olmayacağı, iyi bir yabancı dil, çift diploma imkanları gibi kriterler öğrencilerin mutluluğu ve geleceklerini garanti altına almak adına çok kritik. Tabi ki bunların yanında son yıllarda trend olan meslek ve bölümler de var. Özellikle sağlık alanındaki bölümler her zaman öğrencilerin gözdesi. Eşit ağırlık okuyan öğrenciler daha çok hukuk ve psikoloji bölümlerine rağbet ediyor. Günümüzde bu alanlardaki meslekler daha fazla popüler olmaya başladı" diyerek sözlerini tamamladı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)