adscode
adscode

Google, Hedy Lamarr'ı unutmadı

Google bugün açılış sayfasında 101. yaşına özel Hedy Lamarr'e yer ayırdı . Doğum gününe özel doodle hazırladı. Hedy Lamar kimdir?

Google, Hedy Lamarr'ı unutmadı
Dünyadan Haberler
Google bugün açılış sayfasında 101. yaşına özel Hedy Lamarr'e yer ayırdı . Doğum gününe özel doodle hazırladı. Hedy Lamar kimdir?

Özel günleri ve tarihe damga vurmuş kişileri unutmayan Google özel Doodle'lar hazırlayarak kullanıcılarına sunmakta. Google'ın 9 Kasım için hazırlamış olduğu Doodle ise Hedy Lamarr olurken günümüzde kullanılan haliyle Wİ-Fİ Bluetooth teknolojilerinin çalışma prensiplerini geliştiren kişidir. İşte Hedy Lamarr'ın hayatı hakkında detaylı bilgi. 



HEDDY LAMARR KİMDİR?

Hedy Lamarr (d. 9 Kasım 1914 – ö. 19 Ocak 2000) Avusturyalı ve daha sonra ABD'de yaşamış olan oyuncu olup aynı zamanda mucittir.  
Lamarr çok sayıda popüler filmde rol almış olmakla birlikte, bunların başlıcaları arasında 1938 yapımı Charles Boyer ile birlikte başrollerini paylaştığı Algiers filmi, 1940 yapımı Spencer Tracy ile başrolünü paylaştığı I Take This Woman filmi , 1940 yapımı Clark Gable ile başrolünü paylaştığı Comrade X filmi, 1941 yapımı başrolünü James Stewart ile paylaştığıCome Live With Me filmi, 1941 yapımı başrolünü Robert Young ile paylaştığı H.M. Pulham, Esq. filmi ve 1949 yapımıVictor Mature ile birlikte rol aldığı Samson and Delilah filmi yer almaktadır.   Lamarr 1930'un başlarından, 1950'lerin sonlarına kadar rol aldığı filmler ile bir yıldız haline geldi.  

İlk evliliği süresince Lamarr'ın uygulamalı bilimlere karşı ilgisi arttı ve oyunculuk kariyerinden de sıkıldığından dolayı bir mucit olarak buluşlar üretti. II. Dünya Savaşı'nın başlangıcında, müttefiklerin savaştaki güçlerine yardımcı olmak için çok istekliydi. Besteci ve mucit olan George Antheil ile birlikte yayılma spektrumunun radyo güdümlü torpidolarda kullanılabilmesi amacıyla frekans atlamalı yayılma spektrumunu icat ederek, ABD'de patentini aldılar.  ABD Donanması 1960'lara kadar bu teknoljiyi benimsemedi ancak günümüzde bu teknolojinin çalışma prensipleri Wi-Fi, CDMA veBluetooth teknolojilerine dahil edilmiştir. Ayrıca bu çalışması nedeniyle 2014 yılında ABD'nin Virginia eyaletinde bulunan Alexandria şehrindeki Ünlü Ulusal Mucitler Salonu'nda yer verilerek onore edilmiştir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)