adscode
adscode

Google'dan Anneler Gününe Özel Doodle!

Anneler Günü Google tarafından unutulmadı ve Google anasayfasına konuk oldu. Özel günler için hazırlanan Doodle tasarımlarının bugünkü konusu bizler için oldukça önemli olan Anneler Günü olarak belirlendi.…

Google'dan Anneler Gününe Özel  Doodle!
Tarihte Bugün
Anneler Gününe özel Doodle yayındı. Bugün Anneler Günü olması nedeniyle Google bu özel günü atlamadı.

Sizlerde bu güzel günde annelere ve anne adaylarına haberimizdeki mesajlarla sevginizi gösterebilirsiniz...

ANNELER GÜNÜ MESAJLARI

Anneler Günü her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanılır ve değişik ülkelerde kutlanır. Bugün de anneler çeşitli hediyeler alınır ve Annelere kutlama mesajları veya şiirler yazılır,gönderilir.

Tüm dünyada anneleri anmak ve sevgimizi belli etmek için en özel gün olan Anneler Günü'nü kutlarız. Mayıs ayının gelmesiyle Anneler Günü ne zaman sorusu da akıllarda soru işareti bıraktı. Anneler Günü şiirleri ve hediye önerilerini haberimizde sizler için derledik. İşte detaylar...

Mayıs ayının ikinci pazar günü, sevginin, fedakarlığın, sıcaklığın ve sonsuz hoşgörünün sembolü olan annelerimizin günü. Her ne kadar annelerimize bir tek günü değil tüm günleri adasak da Anneler Günü, onlara verdiğimiz değeri göstermek için güzel bir fırsat.
 
Anneler için yapılan kutlamalar yüzyıllar öncesine, Sümerlere dek uzanıyor. İlk çağlardan bu yana İştar, Kybele, Rhea ve daha birçok isimle analık, doğurganlık niteliğiyle ön plana çıkarak doğanın uyandığı, yeniden doğduğu bahar mevsimiyle özdeşleşti.
 
1600'lü yıllarda İngilizler arasında ''Annelerin Pazar'ı'' adı ile Lent döneminin 4. pazar günü kutlamalar yapılmaya başlandı. Zor koşullar altında yaşayan ve çoğu zaman çalıştıkları yerlerde barınan İngilizler, bu özel günde izinli sayılarak tüm günlerini evlerinde anneleriyle geçiriyorlardı. Annelerine ''anne keki'' adlı bir pasta götürme adeti de yerleşmişti.
 
Bir asırdır kutlanıyor
 
Tarihte ilk resmi ''Anneler Günü'' fikrini ortaya atan kişi, Julia Ward Howe. Barış savunucusu Howe, her yıl 2 Temmuz'un barış adına Anneler Günü olarak kutlanmasını önerdi. Birkaç yıl sonra ilk ''Anneler Günü'' toplantısını Boston'da düzenleyen Howe'un ardından Kentuckyli bir öğretmen olan Mary Towles Sasseen, 1887'de ilk ''Anneler Günü'' kutlamalarını başlattı. Sasseen'i, Indiana South Bend'den Frank Hering izledi ve 1904 yılında ''Anneler Günü''nün kutlanması için geniş bir kampanya başlattı.
 
ABD Başkanı Woodrow Wilson, 1913'te çeşitli girişimler sonucunda ''Anneler Günü''nü kabul etti ve bu özel gün dünyanın dört bir yanında mayıs ayının ikinci pazar gününde annelere ithaf edildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)