adscode
adscode

Görevden alınan öğretmen kadar yeni atama olacak

FETÖ’nün hain kalkışmasının ardından kamudaki görevden almalarla ilgili konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Milli Eğitim'de ne kadar öğretmen çıkarılmışsa aynı sayıda öğretmeni süratle alacağız” ifadelerini…

Görevden alınan öğretmen kadar yeni atama olacak
Eğitim
Maliye Bakanı Naci Ağbal, başarısızlıkla sonuçlanan Türkiye’yi işgal girişiminin ardından 'FETÖ ile bağlantısı' şüphesiyle açığa alınarak görevden uzaklaştırılan kamu personeli hakkında bilgi verdi. 

AYNI SAYIDA ÖĞRETMEN 

Görevden almaların kamu hizmetlerinde aksamaya yol açmayacağını belirten Bakan Ağbal, başta milli eğitim olmak üzere boşalan kritik kadroların hızla doldurulacağını söyledi. Ağbal, “Ne kadar öğretmen çıkarılmışsa aynı sayıda öğretmeni süratle alacağız” dedi. Diğer kurumlarda ise aynı sayıda alım olmayabileceğini kaydeden Ağbal, ihtiyaç sayısı kadar personelin kurumların talebi sonrası Bakanlar Kurulu kararıyla alınacağını ifade etti. 

KURUMA GÖRE DEĞİŞİR

Maliye Bakanı Ağbal, FETÖ’nün başarısız darbe girişiminin ardından kamudan görevden çıkarılanlar yerine alınacak kişilerle ilgili süreci değerlendirdi. İşe alımlar konusunda bütçe kanununda her sene kısıt olduğunu anımsatan Ağbal, şunları söyledi: “Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) ‘Kamudan atılan personelin yerine bu kadar sayıda personeli kamu kurumları alabilecek’ yazdık. Bütçe kanunundaki kısıtlamalara tabi olmaksızın. Fakat kurumsal bazda alınacak personel sayısını belirleme konusunda Bakanlar Kurulu’na yetki verdik. Başbakanlık bütün kamu kurumlarından bilgileri toplayacak, ne kadar personel çıkarıldı, ne kadar almak istiyorlar, o listeler oluşturulup, Bakanlar Kurulu kararının arkasına ekleyeceğiz onu ve o personeli alacağız. Burada en kritik olan şey öğretmenler. Prensip olarak öğretmenlerle ilgili zaten ihtiyacımız var. Ne kadar öğretmen çıkarılmışsa aynı sayıda öğretmeni süratle alacağız. Mesela Maliyede; örneğin 2 bin kişi çıkarıldı ama neden 2 bin kişi alayım ki. Belki bin kişi bana yeterli.” 

KAMU HİZMETİ AKSAMAZ 

Terörden zarar gören vatandaşların uğradıkları zararların karşılanmasına ilişkin özel bir kanun olduğunu hatırlatan Ağbal, “Özel şahısların uğradıkları zararları o kanun kapsamında karşılayacağız. Kamu binaları bizim binalarımız. Tadilat olabilecekleri tadil edeceğiz, hiç kullanılamayacak vaziyette olanları yıkacağız. Nerede bir kamu binası tahrip edilmişse, devletimiz güçlü, gideriz ona en kötü ihtimalle kiralık bir bina buluruz ve kamu hizmetleri aksamaz” ifadelerini kullandı.

Süratle tamir olunur

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Meclis’te zarar gören bir sütünün tarihi abide olarak durması yönündeki açıklaması hatırlatılan Ağbal, “Bunun belirli bir izi olacak şekilde bir şey bırakılır bence. Onun dışındaki her yer süratle tadil edilir” diye konuştu. 

Türkiye Varlık Fonu neredeyse tamam

Bakan Ağbal, Türkiye Varlık Fonu kurulmasına ilişkin de çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Söz konusu fona ilişkin teknik çalışmaların hemen hemen tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Ağbal, "Özellikle halihazırda pasif vaziyette olan birtakım kamu kaynaklarını harekete geçirerek, bunları bu varlık fonuna devredeceğiz. Bu suretle oluşturacağımız kaynakla Türkiye'nin büyümesine katkı yapacak yeni bir fon kuruyoruz. Bu bir taraftan piyasalardaki dalgalanmaları azaltmaya yardımcı olurken diğer taraftan Türkiye'nin mega projelerine önemli bir itici güç olacak."

İhracatçıya daha çok teşvik 

Ağbal, büyümede en önemli itici güçlerden biri olan ihracat için verilecek teşviklerin önemini vurgulayarak, "İhracatçılarımıza daha fazla teşvikler vermemiz lazım. Ekonomi Bakanlığının bu konuda çalışmaları oldu. İnşallah yakın bir zamanda getiriyoruz" dedi.


Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)