adscode
adscode

Görevlisi bulunmayan okul kantini hiç açık vermiyor

Kastamonu Bilim Sanat Merkezi tarafından oluşturulan, görevlisinin bulunmadığı, öğrencilerin alışveriş yaptıktan sonra ücretini bıraktığı kantin, kar ediyor.

Görevlisi bulunmayan okul kantini hiç açık vermiyor
Eğitim
Bilim Sanat Merkezi rehberlik birimi tarafından başlatılan "Değerler Eğitimi Projesi" kapsamında okulun bir bölümüne "Sorumluluk Kantini" yapıldı. Öğrenciler, sorumlusu bulunmayan kantinden alışveriş yapıp ücretini bırakıyor.

Müdür Yardımcısı Abdullah Gökçe, yaptığı açıklamada, merkeze ilkokul, ortaokul ve liseden öğrencilerin geldiğini kaydetti.

Her zaman öğrenci bulunmadığı için merkezde kantin olmadığını söyleyen Gökçe, öğrencilerinin genelde akşam saatlerinde okuldan çıktıktan sonra merkeze geldiklerini, geç saatte olduğu için de acıktıklarını belirterek "Rehberlik birimimiz, çocukların ihtiyacını gidermek amacıyla 'Sorumluluk Kantini Projesi'ni gündeme getirdi. Okul idaresi de uygulamayı çok olumlu bularak destekledi." dedi.

Kantini oluşturduktan sonra duvara fiyat listesi astıklarını kaydeden Gökçe, "Kantinde satılan ürünler ve fiyatı listede yazıyor. Aldığı ürünün fiyatına bakan öğrenci, parasını bırakıp ayrılıyor." diye konuştu.

Paraları olmadığında da alışveriş yapabiliyorlar

Gökçe, öğrencilerin bazen yanlarında para olmadığına işaret ederek "Öğrencilerimizin kantinden yararlanması için illa o gün yanında para olması gerekmiyor. Unutmuş, kaybetmiş ya da harcamış olabilir. Öğrenciler, parası olmasa dahi buradan istedikleri ürünü alırlar, giderler. Daha sonra geldiklerinde ücretini bırakıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Ücretini bırakmadan asla gitmiyorlar"

Bu projeyle öğrencilere güven duygusunu aşılamak istediklerini vurgulayan Gökçe, "Bu uygulamayı yaparken hiçbir zaman zarar etmedik, tam tersine kar ettik. Öğrencilerimiz sorumlulukları kapsamında ücretini bırakmadan asla gitmiyor. Bu nedenle ufak da olsa kar elde edebiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)