adscode
adscode

Gözde Liseler!- İstanbul Lisesi

İstanbul Lisesi'ni tanıyalım..

Gözde Liseler!- İstanbul Lisesi
Eğitim

OKULUN TARİHÇESİ

İstanbul Lisesi’nin esasını, ilk Özel Okul olarak açılan  (Numune-i Terakki) teşkil etmektedir. Bu  Okulu Bahriye  emekli Yüzbaşısı Mehmet Nadir Bey, 1884 yılında açmıştır. Okul kısa zamanda gelişmiş ve tanınmış, modern bir okul haline gelmiştir. Maarif Nezareti (Milli Eğitim Bakanı) 1896 yılında Okulu satın alarak devletleştirmiştir.

1909 yılında adı (İstanbul  Leyli İdadisi)  olarak  değiştirildi. 1910 tarihinde Okul (İstanbul Lisesi ) adını aldı. Böylece “Lise” kelimesi ilk defa bu düzeydeki okullar için kullanılmaya başlandı.(Kuruluş Devri « Numune-i Terakki » ) 
1913 yılında Okulun adı (İstanbul Sultanisi)’ne çevrildi. Okulda  yine ilk, orta ve lise  kısımları  bulunuyordu. Fransız lise  müfredatı  uygulanıyor, ilk kısımıdan itibaren Fransızca okutuluyordu.  
 

Okul 1914’te Saint- Benoit binasına nakledildi. 1917  yılında  Okulun  Almanca öğretim  yapmasına karar verildi. Almanya’dan 22 Alman öğretmen getirtildi. Edebiyat ve Tarih dersleri hariç diğer dersler Almanca okutuluyordu.
1919’da Okul Saraçhanebaşı’ndaki Münir Paşa Konağı’na taşındı ise de bir süre sonra Mercan Sultanisi’ne nakledilmiş ve 1923’te Sultani Devresi sona ermiştir. (Temelleşme Devri « İstanbul Sultanisi »)
 

Cumhuriyet Dönemi
1923 yılında Okulun adı “İstanbul Erkek Lisesi" oldu ve Beyazıt’taki Fuat Paşa Konağı’na nakledildi.
Okul bugünkü binasına Büyük Atatürk’ün emir ve  direktifleriyle 1933 yılında yerleşti. 1934  yılında yatılı kısmı kaldırılmışsa da 1958 yılında tekrar  yatılı hale getirildi.
1957'de Türkiye ve Federal  Almanya  Hükümetleri arasındaki Kültür Anlaşması  çerçevesinde  sağlanan öğretmen ve eğitim materyali ile Almanca Öğretime başlanıldı.

OKUL MÜDÜRÜ- Hikmet KONAR 

İstanbul doğumlu olan Hikmet Konar, Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra (2001) öğretmenliğe başlamıştır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniveritesi-Türk Edebiyatı bölümünde yüksek lisans eğitimi tamamlamıştır. (2005) Yunanistan´ın Democritus Üniversitesinde doktorasına devam etmektedir. Çeşitli devlet okullarında öğretmenlik yapmış, Özel Fener Rum Lisesinde idareci olarak çalışmıştır. Hikmet Konar, evli ve iki çocuk babasıdır.
 

İMKANLARI

Öğretmen : 71
Öğrenci : 890
Derslik : 32<
 

Müzik Sınıfı : Yok
Resim Sınıfı : Yok
BT Sınıfı : Var/ Sayısı 2
Misafirhane : Var
Kütüphane : Var
Fen Labaratuarı : Var/ Sayısı 10
Hazırlık Sınıfı : Yok
Konferans Salonu : Var
Atölye-İşlik : Yok
Spor Salonu : Var
Yemekhane : Var
Kantin : Yok
Revir: Yok
Bahçe : Yok

Taban Puanı: 498.0309
 

BAŞARILARI

2016 üniversite yerleştirme sonuçlarına göre 180 öğrencisi üniversiteye yerleşti. 2015 yılında 175 öğrencisi yerleşti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)