adscode
adscode

GÜRSEL TEKİN GENÇ BAKIŞ'TA ÇARPICI AÇIKLAMLAR YAPTI!

Dün gece Abbas Güçlü ile Genç Bakış'a konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin önemli sorulara çarpıcı yanıtlar verdi.

GÜRSEL TEKİN GENÇ BAKIŞ'TA ÇARPICI AÇIKLAMLAR YAPTI!
Genç Bakış
CHP yeni yolsuzluk dosyaları mı açıklayacak? AK Parti'den CHP'ye transfer mi var? CHP iyice sağa mı açılıyor? MHP ile ortak cumhurbaşkanı adayı kesinleşti mi? Meral Akşener ismi düşünülüyor mu? Gürsel Tekin geçen hafta neden milletvekilliğinden ayrılmayı düşündü? Yerel seçim sürecinde Sarıgül için çalıştı mı? İstanbul'da ben aday olsam kazanırdım iddiasını sürdürüyor mı? 

Dün gece Abbas Güçlü ile Genç Bakış'a konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin önemli sorulara çarpıcı yanıtlar verdi. 




İşte Gürsel Tekin'in açıklamaları; 

 

AK PARTİ'DEN CHP'YE KİM TRANSFER OLACAK? 

- Özellikle bu son dönemlerde yaşamış olduğumuz sorunlardan kaynaklı önümüzdeki günlerde merkez sağda, ANAP'ta, DYP'de ve hatta AK Parti'de siyaset yapan önemli arkadaşlarımız CHP çatısı altında buluşacaktır. Tam da Atatürk ilkelerinin gereği olarak. Bütün burada birleşmeli. Türkiye'nin geleceği açısından bu büyük bir ihtiyaçtır, bu ihtiyaca da CHP cevap verecektir.

 

OYUMUZ YÜZDE 5'E DE DÜŞSE HESAP SORACAĞIZ

- Kumpastı filan yalan benim adım ne kadar doğruysa bu yolsuzluk iddiaları da o kadar doğru. Kamera görüntüleri, telefon görüşmeleri, belgeler var. Hatta eksik. Önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu ve ben yeni dosyalar açıklayacağız. CHP'nin oyu yüzde 5'e de düşse biz bu yolsuzlukların hesabını soracağız. 

 

YAKINDA YENİ DOSYALAR AÇIKLAYACAĞIZ

- Sadece dört bakanın adı zikrediliyor ama daha fazla bakan var yolsuzluğa karışan. İlerleyen günlerde kamuoyu bunların hepsinin ismini görecek. 

 

GEÇEN HAFTA VEKİLLİĞİ BIRAKACAKTIM

- Ankara'ya gelince ciddi bir hayal kırıklığına uğradım.  Organize yolsuzluğu yapan, bakanlar kurulunun 3'te 2'sinin fezlekelerinin görüşüldüğü gün, partimle ilgili sorumluluk hissetmeseydim milletvekilliğini bırakırdım. Çünkü 320 AKP milletvekilinden en az 30 vekilin çekimser oy kullanmasını beklerdim. Bu partide hiç olmazsa 30 vekilin vicdanı kanamış diye düşünürdüm. Çok şaşırtıcı bir olaydı.

 

TRT NEDEN YAYIN YAPMADI? 

- Fezlekelerin görüşüldüğü gün Meclis televizyonunun yayın yapmaması son derece bilinçli, profesyonel bir iş. TRT uyduruk gerekçelerle bir yazı gönderiyor Meclis Başkanı'na, o da bize gönderiyor. Maç varmış. Ne maçı. Maç bundan önemli mi? TRT kamu vicdanı görevi yapıyor, Türkiye'nin en önemli meselesi konuşulurken nasıl yayın yapmaz? 

 

DİYANET YOLSUZLUK FETVASINI NEDEN KALDIRDI?

- Rahmetli babam iyi bir din adamıydı. Biz din terbiyesiyle büyüdük. Bütün bu kirlenmişlik içinde Diyanet'in daha önce camilere gönderilen yolsuzluk ve rüşvetle ilgili fetvası 17 Aralık'tan sonra kaldırılıyor. Hadi valileri, kaymakamları, kamu imkanlarını kullandınız. Ama bunu nasıl kullanırsınız? Siz en kutsal inançlarımızı nasıl kirli işlerinize alet edersiniz? Ey Diyanet İşleri siz buna nasıl alet olursunuz? Cuma günü cumaya gidecek vatandaşlarımıza sesleniyorum; gittiğiniz her camiide sorun bu fetvayı neden artık okumuyorsunuz bize diye? Bu oyla filan telafi edilecek birşey değildir. 

 

MERAL AKŞENER İSMİ KONUŞULUYOR MU?

- Meral Hanım çok kıymetli biri. Önce MHP'nin karar vermesi gereken bir adaydır. Kendisini severiz, saygılı bir milletvekili arkadaşımız. Ama MHP mutfağından ne çıkar bilemeyiz. 

 

CHP'NİN CUMHURBAŞKANI KRİTERLERİ

- Sosyal medya yasaklandığında kaçak elektrik kullanır gibi kaçak twitter kullanan değil, durun kardeşim insanların en doğal iletişim hakkını kesemezsin diyecek, 1 Mayıs'ta bir gencin gözüne gaz kapsülü atıldığında müdahale edecek, yargı by-pass edildiğinde kendisini kalkan edebilecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Türkiye bu cumhurbaşkanını bulacaktır, eminim. Bütün bu olup bitenlerin karşısında şu partili bu partili olsun diyebilecek durumda değiliz. Türkiye'nin vicdanını rahatlatacak cumhurbaşkanı adayları var. Kamuoyunun önemli kesiminin benim cumhurbaşkanım diyebileceği isimleri önümüzdeki günlerde hep beraber tartışacağız. 

 

SADECE CHP ADAYIYLA SONUÇ ALABİLECEK OLSAK HEMEN AÇIKLARIZ

- Şu anda CHP'nin 10 cumhurbaşkanı adayını sayabilirim ama sadece CHP'nin çıkaracağı adayla bir sonuç alabilmek mümkün olsa, hemen açıklayacağız. Ama toplumun tamamının güvenini alacak bir adayla çıkmak istiyoruz. Tartışıyoruz, CHP mutfağında çok ciddi bir çalışma var. 

 

HALA İDDİALIYIM İSTANBUL'U KAZANIRDIM

- Yerel seçimlerde İstanbul'u kazanamamız büyük bir eksiklik, büyük bir üzüntüdür. Türkiye kaybetti, İstanbul kaybetti. Tabii ki mücadelemiz devam edecek. Ciddi bir analiz yapmamaız gerekiyor. Araştırmalar yapıyoruz gerekçeleri nedir Anadolu'da olduğu gibi ciddi baskılar mıdır? diye.  

 

- Hala iddialayım kesinlikle İstanbul'da ben aday olsaydım kazanırdım. 

 

GÜRSEL TEKİN SARIGÜL İÇİN ÇALIŞTI MI? 

- Ben İsmet Paşa'nın kültürünü almış bir insanım. İsmet Paşa sayın Ecevit'in karşısında kaybettiği gün önünü iliklemiş bir insandır. Elbette parti içinde yarışlar olur. Partimin genel merkezi sayın Sarıgül ile ilgili karar verdiği gün, ben onun yanında olacağımı ifade ettim. Ve İstanbul'da yirminin üzerinde ilçe dolaştım. Hatta kampanyanın başına geçmeyi teklif ettim. Ama arkadaşlarımız uygun görmediler. Siz negatif bir kampanya götürmek istiyorsunuz, biz pozitif bir kampnya götüreceğiz dediler. Evet ben İstanbul'u talan edenlerden hesap soracaktım. Negatif buydu. Kim aday olursa olsun yapılması gereken ne varsa yaptım.

 

YURTDIŞI OYLARI YERİNDE SAYILSIN

- Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışındaki 3 milyon vatandaşımız bulundukları ülkelerde oy verecekler ama sandıklar Türkiye'ye getirilecek ve burada açılacak. Bunda bir şaibe var. Biz sandıkların buraya gelmeden açılıp sayılmasını isityoruz. Bununla ilgili çalışıyoruz. 

 

KILIÇDAROĞLU'NA YUMRUKLU SALDIRININ PEŞİNDEYİZ

- Kılıçdaroğlu'na yumruk organizasyonunu, o kirli işi takip ediyoruz, sonuna kadar da edeceğiz. O sıradan bir iş değildir. 

 

1 MİLYON İSTANBULLU MAĞDUR OLACAK

-  Önümüzdeki günlerde 1 milyon İstanbullu mağdur olacak. Şehrin yüzde 30'unun mülkiyet sorunu var. İnsanların evleri var, tapuları yok, iskanları yok. 

 

TÜRKİYE'DE ÖZERK ÜNİVERSİTE YOK

- Türkiye'de özerk üniversite yok. Son dönemlerde yaşadığımız hukuk katliamlarında hukuk fakültelerinin hiçbirinin ses çıkarmıyor. İstanbul katlediliyor, teknik üniversitelerin hiçbirinden bir rapor alamıyoruz. Üniversitelerimizin önemli bir kısmı filme dönüşmüş, CHP iktidarında bilim yuvası haline dönüşecektir. 

 

YEREL YÖNETİMLER YASASI DERHAL DEĞİŞMELİ

- Yerel Yönetimler Yasası derhal değiştirilmelidir. Talana ve ranta dayalıdır. Bunun derhal değişmesi gerekiyor. Özellikle imar uygulamaları. Dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde parsel bazında imar tadilleri olmaz. Benim yaşamış olduğum İstanbul'da binlerce parsel bazında imar planalrı yapıldı. Her imar planı daha çok yük, daha çok trafik ve hava kirliliği demektir. Bu yasanın mutlak değişmesi gerek. Bu yasa belediye başkanlarının iki dudağı arasında olmamalı.

Programı izlemek için; 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)