adscode
adscode

​Güven Erezyonu ve MEB'in İflası!

MEB Kurmayları, eminiz ki, hayatlarının en büyük şokunu yaşıyorlardır. Çünkü, liselere giriş için yapılan başvuru sayısı, MEB’in resmen iflasıdır!

​Güven Erezyonu ve MEB'in İflası!
Günün Yazısı
Bir kaç yüz bini geçmez dediler, 996 bin başvuru gerçekleşti! Çünkü, ne MEB’e ne de sisteme güven kaldı! Ve hani bu sistem, çoçuklarımızı sınav belasından kurtaracaktı?..

Veli, öğrenci ve öğretmenler, MEB'e, YÖK'e, ÖSYM'ye ders vermeye devam ediyor ama nedense ilgili kurumlar bu mesajı hala anlamıyorlar!  Eğer anlasalar, zaten bu kadar rahatlık içerisinde olmazlardı...

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, liselere girişte isteğe bağlı merkezi sınava başvuru sayısının 996 bine ulaştığını açıklayarak şöyle konuştu:
"2 Haziran'da yapacağımız sınava başvuruyu başlattık. 1 milyon 175 binin üzerinde öğrencimiz var, şu ana kadar yapılan başvuru 996 bin. Çok büyük bir oran. Aslına bakarsanız biz de bunu bekliyorduk. Beklediğimizin dışında bir şey değil. "


Peki değişen ne oldu?
TEOG niye kaldırıldı?
Öğrenciler, yine yarış atı gibi sınavlara hazırlanmak ve girmek zorunda kalmayacak mı?
Ayrıca, başvuran aday sayısı bir kaç yüz bini geçmez diyen de biz değildik. Tam aksine, aday sayısının, bakanlık öngörülerinin çok ötesinde patlayacağını duyurduk.

Söylenenler de, yazılanlar da ortada, keşke herkes söylediklerine bir kez daha göz atsa...

Allah, velilerimize de, öğrenci ve öğretmenlerimize de sabır versin. 
İşleri zor hem de çok zor.

Kızmak, küsmek, pes etmek yok! Yola devam...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)