adscode
adscode

Güvenli gezici internet tırı Ankara'da öğrencilerle buluştu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesindeki gezici güvenli internet tırı Ankara'da öğrencilerle buluştu.

Güvenli gezici internet tırı Ankara'da öğrencilerle buluştu
Eğitim
Güncelleme : 18-Jan-23 17:19

BTK, Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (BTİDER) ve Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) işbirliğinde faaliyet gösteren güvenli gezici internet tırında, Ankara’nın Çankaya ilçesinde Fevzi Özbey İlkokulu öğrencilerine robotik kodlama dersi verildi.

Teknolojiye ulaşma fırsatı kısıtlı çocuklara, teknolojinin fırsatlarını sunmak, teknoloji ile iç içe olan çocuklarda ise internetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli illerde faaliyet gösteren tıra öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

BTK uzmanları tarafından seminerlerde, öğrencilere internetteki zararlı içeriklerden nasıl korunacakları, internet kullanırken kişisel bilgilerini neden korumaları gerektiği anlatılıyor. Sanal zorbalara karşı farkındalık oluşması için öğrencilere bilgiler verilirken internetin fırsat ve riskleri gösteriliyor.

Öğrenciler, tırda 3D yazıcı ve robotik kodlama alanında, söz konusu teknolojileri deneyimleme imkanı buluyor.

BTK Vatandaş Temsilcisi Ahmet Ketencioğlu da öğrencileri internet ortamında bilinçlendirmek üzere seminerler düzenlediklerini, 81 ili ziyaret etmeyi planladıklarını söyledi. Ketencioğlu, tırdaki teknolojik cihazlarla öğrencileri oyun yoluyla da bilinçlendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

AA

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)