adscode
adscode

Hacettepe Üniversitesi'nin isim değişikliği iddiası Meclise taşındı!

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nün 15 Temmuz Üniversitesi olacağı iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Hacettepe Üniversitesi'nin isim değişikliği iddiası Meclise taşındı!
Eğitim

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

 

Dr. Murat Emir

Ankara Milletvekili

 

 

 

 

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nün 15 Temmuz Üniversitesi olacağı iddiası kamuoyuna yansımıştır.  Hacettepe Üniversitesi öğrencileri iddia karşısında öğrenci toplulukları adına yazılı bir açıklama yayınlamış, böyle bir iddianın dahi kabul edilemeyeceğini belirterek üniversitelerin bütünlüklü yapısının bozulmasına izin vermeyeceklerini ifade etmişlerdir. Aynı açıklamada üniversite rektörlüğü başta olmak üzere yetkili kurumlardan açıklama beklediklerini ifade etmişlerdir.

 

Bu bağlamda;

  • Kamuoyuna yansıdığı üzere 15 Temmuz isimli bir üniversite kurulacağı ve Hacettepe’nin Beytepe Kampüsü’ndeki bölümlerin bu üniversiteye devredileceği iddiası doğru mudur? 
  • Hacettepe Üniversitesi’nin Edebiyat, Eğitim, Fen, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimleri İletişim, Mühendislik, Güzel Sanatlar, Spor Bilimleri Fakülteleri Beytepe yerleşkesinde bulunmaktadır. Hacettepe Üniversitesi’nin bu bölümlerinin kapatılarak Ankara’da 15 Temmuz Üniversitesi kurulmak suretiyle, bu üniversiteye bağlanmasından nasıl bir fayda umulmaktadır?
  • 8 Temmuz 1967 tarih ve 892 sayılı Kanun'la üniversite haline getirilmiş Hacettepe’nin Türkiye ve dünyanın sayılı akademik ve bilim yuvalarından biri olduğu göz önüne alındığında, üniversitenin önemli bölümleri neden Hacettepe bünyesinden çıkarılmak istenmektedir?
  • Pek çok öğrencinin Hacettepe Üniversitesi’nin ilgili bölümlerini mezun olduklarında iş bulma konusunda avantaj olarak gördükleri için seçtikleri gerçeği ışığında, öğrencilerin yaşayacağı mağduriyetin nasıl giderilmesi planlanmaktadır?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)