adscode
adscode

HAFEV'den mühendis olmak isteyen kızlarımıza burs

Hasan FAYDASIÇOK Eğitim Vakfı (HAFEV) mühendis olmak isteyen kızlarımızı destekliyor.

HAFEV'den mühendis olmak isteyen kızlarımıza burs
Burslar
Hasçelik’in kurucusu ve Faydasıçok Holding Onursal Başkanı Sayın Hasan FAYDASIÇOK adına kurulmuş olan Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı (HAFEV) “Sedefteki İnciler Projesi” ile üniversitelerin mühendis programında okuyan kızlarımıza burslar, gönüllü mentörlük faaliyetleri, eğitim seminerleri, staj imkanları ve iş bulma konularında destek oluyor. Liselerde ise mühendislik konusunda bilinçlendirme konferansları, rol model buluşmaları, üniversite tercihleri konusunda farkındalık oluşturma ve kişisel gelişimlerine destek faaliyetleri yürütülüyor.

Eğitimde cinsiyet ayrımcılığına dair tabuları yıkmak ve sanayideki kadın istihdamını arttırmaya destek olmak amacıyla hayata geçirilen Sedefteki İnciler projesi pilot bölge Konya’da okul yönetimlerinin desteği ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle başladı.

HAFEV Yönetim Kurulu Başkanı Selcen FAYDASIÇOK Sedefteki İnciler projesinin dayanağını şu şekilde özetliyor: “2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre (TÜSİAD ve McKinsey Women Matter) ülkemizde kadının işgücüne katılımı %30’dur. Bu oran OECD ülkelerinde ortalama %63 İzlanda’da ise %83’tür. Aynı araştırmaya göre bu oranı 2025 yılına kadar OECD ortalamasına çıkarabilirsek  GSMH’mız %20 artış gösterecektir. Kadın istihdamını artırarak daha kalkınmış daha gelişmiş bir ülkeye sahip olacağız”.

Burs başvuruları www.hafev.org adresinden 20.08.2017 itibariyle başlayacak. Burs başvuru koşulları ile ilgili detaylı bilgilere de bu adresten ulaşılabilir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)