adscode
adscode

Hafta sonu 3 sınav yapılacak

​Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son iki sınavı ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı hafta sonu yapılacak.

Hafta sonu 3 sınav yapılacak
Eğitim
Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son iki sınavı ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) hafta sonu yapılacak.

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek LYS'ler saat 10.00'da başlayacak. Cumartesi günü gerçekleştirilecek Fen Bilimleri Sınavı'na (LYS-2) 388 bin 361 aday girecek. Sınav tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi verilecek.

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) ise Pazar günü yapılacak. Sınava 751 bin 454 aday katılacak. Sınava tek oturumda uygulanacak ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te, Türk dili ve edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alacak. Türk dili ve edebiyatı testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecek. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecek.

Adayların sınava gelirken yanlarında sınava giriş belgeleriyle fotoğraf ve TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları gerekiyor. 

Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun LYS'ye alınmayacak. Bir aday, bu belgeleri yanında olmadığı halde sınav merkezi yöneticilerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile adayın sınavı ÖSYM Başkanlığınca geçersiz sayılacak.

PYBS de Pazar günü yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik  gerçekleştirilecek olan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı da (PYBS), 22 Haziran Pazar günü saat 14.00'da yapılacak. 

PYBS, tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 14.00'da merkezi sistemle aynı anda başlayıp, tek oturum olarak yapılacak. Sınavda 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olacak.

PYBS sonuçları, 21 Temmuz'da açıklanacak. Sınava giren öğrenciler, 6-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak tercihlerini yapacak. Yerleştirme sonuçları ise 25 Ağustosta açıklanacak. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)