adscode
adscode

Hafta sonu yağışlı geçecek

Hafta sonu aralıksız yağışlar devam edecek.

Hafta sonu yağışlı geçecek
Türkiye'den Haberler
Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz ile Sakarya, Muğla, Antalya, Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi, Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Giresun çevreleri ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 mm)olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Diyarbakır, Erzurum ve Bingöl çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz ile Sakarya, Muğla, Antalya, Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi, Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Giresun çevreleri ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 mm)olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkenin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 5 derece azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güneyli yönlerden, kuzeybatı kesimler ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz ile Sakarya, Muğla, Antalya, Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi, Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Giresun çevreleri ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 mm)olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden; Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)