adscode
adscode

Haftanın Kitap Önerisi; Zincir

İnsan DNA’sındaki şifreyi çözmeye çalışan film tadında gerilim romanı

Haftanın Kitap Önerisi; Zincir
Haftanın Kitap Önerisi
İsveçli yazar Fredrik T. Olsson’un ilk romanı “Zincir” insanlığı tehdit eden bir şifrenin ve bu şifreyi çözebilecek tek kişinin sürükleyici gerilimini anlatıyor. Pena Yayınevi’nden çıkan roman, politika, bilim ve ilişkileri yeniden düzenleyen bir psikolojik gerilim.

Bir zamanlar saygın bir şifre uzmanı olan William Sandberg’in kariyeri paramparça olmuş, evliliği yıkılmış, ağır bir depresyona düşmüştür. Ancak isimsiz bir gizli örgüt onun yeteneklerini fark eder ve ona zorlu bir görev verir: çok geç olmadan insan DNA’sında gizli, felaketlere yol açabilecek bir şifreyi çözmesi gerekmektedir. Bu sırada William’ın eski eşi de onun ortadan kaybolmasından endişelenip peşine düşer. Bu arayışı onu gizli örgütün Alpler’deki karargahına götürecektir. Ancak organizasyonun sakladığı nedir? Şifrenin aniden dünyayı saran virüsle bir ilgisi var mıdır? Ve en önemlisi William çok geç olmadan gerçeği ortaya çıkarabilecek midir?

Hayret verici bir ilk roman
İsveçli yazar ve senarist Fredrik T. Olsson’un psikolojik gerilim türündeki ilk romanı “Zincir”, Pena Yayınları tarafından Türkçeye kazandırıldı. Kitap, bilim, politika, evlilik, ilişkiler ve dünyayı tehdit eden komploları bir araya getirip onları yeniden düzenleyerek sürükleyici bir gerilim zinciri yaratıyor. Bunu yaparken de zekice tasarlanmış karakterler ve artık gerilim romanlarında bir ekol haline gelen Kuzey’in soğuk ama gizemli atmosferinden yararlanmayı ihmal etmiyor.

Film tadında bir gerilim
Yazar Fredrik T. Olsson, yazmaya başladığında aklında bir senaryo olduğunu, ama hikaye ortaya çıktıkça bunun senaryo sınırlarına sığmayacak bir keşfe dönüştüğünü itiraf ediyor. Senaristlikten gelen anlatım becerilerini romana uyarlayan yazar, sinematografik bir gerilim yaratmayı başarıyor. Zeki bir kurguya eşlik eden gerçekçi karakterler ihtimal dışı ve tuhaf görünen olaylar dizisini inanılır kılıyor.
Pena Yayınları, bir krizin eşiğinde olan insanlığın gerilimini anlatan “Zincir” ile okuyucuları Berlin ve Stockholm’un sokaklarından Alpler’deki bir şatoya taşıyan bağımlılık yapıcı bir maceraya davet ediyor.

Kitap hakkından ne dediler?

“Soluksuz bir okuma ziyafeti sunan, ustaca yazılmış olağanüstü bir hikâye... Da Vinci Şifresi gibi ama ondan daha zekice ve iyi yazılmış.” - Lotta Olsson, Dagens Nyheter
 
“Zincir sadece iyi kurgulanmış olağanüstü bir hikâye olmakla kalmıyor. Aynı zamanda bilim ve insan üstünlüğüne olan inancımıza oldukça güzel bir şekilde meydan okuyor.” - Siegener Zeitung
 
“Olsson’un senaristlik geçmişinin olumlu bir katkısı olmuş. Hikâyeyi sanki bir sinema izler gibi hızla takip ediyorsunuz. Gerçek bir ziyafet.” - Gong
 
“Sinema terimleriyle ifade edersek kapalı gişe okunacak bir gerilim.” - The Independent


 

Eser Adı                     : Zincir
Yazar Adı                   : Fredrik T. Olsson
Çeviren                      : Elif Subaş
Orijinal Adı                : Chain of Events
Türü                           : Psikolojik Gerilim
Sayfa Sayısı               : 544
Etiket Fiyatı               : 27,50 TL
Yayınevi                     : PENA Yayınları
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)