adscode
adscode

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ

...

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Ömer Pakiş
Kuruluş tarihi: 2008
Bulunduğu il: Hakkâri
Akademik birimleri: Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik, Güzel Sanatlar olmak üzere 5 fakültesi, 2 enstitüsü, Yabancı Diller Yüksekokulu, 3 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 2080 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 3 profesör, 1 doçent, 50 Dr. öğretim üyesi, 88 öğretim görevlisi, 151 araştırma görevlisi olmak üzere 293 akademik personeli var.
Burs olanakları: Yemek Bursu veriliyor.
Yurt olanakları: KYK’ya ait yurt mevcut.
Öğrenci kulübü sayısı: 5 öğrenci topluluğu var.
Yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerle anlaşmaları: President Of Babol University, Ümmül Kura University - Suudi Hisbe İlimler Cemiyeti, İslamic Azad University, İslamic Azad University - Urmia Branch, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi ile işbirliği anlaşması var.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Şehir merkezinde bulunan, ulaşımın kolay olduğu üniversitemiz, sizlere pozitif kazanımlar ve kaliteli eğitim şartları sunmaktadır. Üniversite eğitimini, en iyi akademik personellerle kaliteli bir şekilde öğrencilerimize sunmaktayız. Her öğrenciye öğrenim sırasında karşılaşacağı sorunların çözümünde ve ders seçiminde yardımcı olacak öğretim görevlilerimizi belirleyip öğrencilerimizin doğru seçimler yapmalarına destek olmaktayız. Öğrencilerimiz, üniversite eğitimlerini alırken kendilerini alanlarında en iyi şekilde geliştirmelerinin yanında rafting, dağcılık, yamaç paraşütü, dağ bisikleti, doğa yürüyüşü (Yaz-Kış), kayak gibi etkinliklerle spor yapıp eğlenceli vakit de geçirebilirler. Üniversitemiz öğrencilerimize eğitim ve öğretimin yanında çeşitli sosyal, sanatsal ve kültürel olanaklar sunarak öğrencilerimizin her açıdan kendilerini geliştirmelerini ve hayallerine tam bir yetkinlikle emin adımlarla ulaşmalarını sağlamaktayız. 
İletişim bilgisi: www.hu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)