adscode
adscode

Haliç Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Melih Bulu Atandı

2019 yılı Mayıs ayında iş adamı Mehmet Naci TOPSAKAL’ın Mütevelli Heyet Başkanı olduğu Haliç Üniversitesi, 2020 yılını yeni rektörüyle karşılıyor.

Haliç Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Melih Bulu Atandı
Üniversite

Üniversitenin Rektörlüğüne 17 Ocak 2020 itibariyle Prof.Dr. Melih Bulu atandı. Haliç Üniversitesi, eğitim yatırımlarını hem akademik hem de profesyonel dünyada deneyimi olan tecrübeli Rektör Prof. Dr. Melih Bulu’ya emanet ediyor.

 

22 Ocak Çarşamba günü Haliç Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen devir teslim töreni ile rektörlüğü devralan Prof.Dr. Melih Bulu; “Üniversiteleri, kainatın bilinmeyenlerinin peşinden gidilen ve anlaşılmaya çalışıldığı yer” olarak nitelendirirken,  Üniversite olarak problem olan her alanda var olarak, paydaşlarımızla işbirliği içerisinde onların problemlerini çözmemiz gerektiğini kaydetti. Prof.Dr.Bulu aynı zamanda iddaasının, akademik çıktıları, uluslararasılaşması, paydaşlarıyla işbirliği, girişimciliği ve ölçülebilir performans sistemleri ile Haliç Üniversitesi’ni dünyanın en iyi üniversiteleri arasına dahil etmek olduğunu vurguladı.

 

Prof. Dr. Melih Bulu Kimdir?

 

Melih Bulu, lisans eğitimini 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Prof.Dr. Bulu, özel sektörde TUSAŞ'da proje mühendisi olarak CASA, Atak Helikopter ve F-16 Programlarında çalıştı. P&G'de Fabrika Müdür Yardımcılığı görevinde özellikle verimlilik ve maliyet tasarrufu alanlarında görevler aldı. Benzeri şekilde çalışma hayatında gerek profesyonel gerekse girişimci olarak birçok üretim ve servis sektöründeki firmada strateji ve yönetim konularında danışmanlıklar yaptı.

 

Prof.Dr.Bulu, birçok devlet ve vakıf üniversitesinde strateji ve yönetim konularında dersler verdi. Özellikle uzmanlık alanı olan şehirlerin, bölgelerin ve sektörlerin rekabetçiliği konusunda prestijli yayınevlerinde kitapları basıldı; dünyanın önde gelen dergilerinde makaleleri yayınlandı; alanındaki prestiji konferanslara davetli konuşmacı olarak katıldı; konferans başkanlıkları yaptı.

 

Prof. Bulu 2009’da başlayan tam zamanlı akademik kariyeri boyunca bölüm başkanlığı, dekanlık, MBA koordinatörlüğü, uluslararası işbirliği koordinatörlüğü görevleri sonrasında 2016-2019 döneminde bir vakıf üniversitesinin de kurucu rektörlüğü görevini üstlenerek Üniversitenin Uluslararası arenada bilinir hale gelmesinde rol oynadı. 2017 tarihi itibarıyla Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Bulu, 2011'den bu yana İstanbul Elektrik Elektronik Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği Ar-Ge Pazarın Yönetim Kurulu Üyesidir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)