adscode
adscode

Haliç Üniversitesi Sosyalleşmede İddialı

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av.Mansur TOPÇUOĞLU, üniversite tercih döneminde aday öğrencilerin sıklıkla merak ettiği soruları okurlarımız için yanıtladı. Ayrıca Topçuoğlu adaylara önemli…

Haliç Üniversitesi Sosyalleşmede İddialı
Röportaj





Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av.Mansur TOPÇUOĞLU


-Tercih döneminde öğrencilere hangi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Gençler geleceğimiz büyük önem arz etmektedir. LYS tercihinde gençlerin kendilerine “ben ne istiyorum gerçekten” sorusunu sormaları çok önemli. Gençlere en büyük tavsiyem hayallerinin peşinden koşmaları olacaktır. Mutlaka öğrenci iken bir yerde çalışmalarını tavsiye ederim, yapabiliyorlarsa çift ana dal, yan dal yapmalarını, mutlaka en az bir yabancı dillerinin olmasını tavsiye ederim. Gerçekten ne istediklerini düşünerek çok daha başarılı bir tercih dönemi geçireceklerini düşünüyorum. Gençlere güveniyorum.

-Adaylar bölüm seçerken nelere dikkat etmeli? Tercihlerini nasıl oluşturmalı?

Gençler çok iyi bir araştırma yaparak en sonunda kendilerinin ne istediklerini düşünerek karar vermelidir. Hedeflerini yüksek tutarak ve olmak istedikleri yeri hayal ederek en doğru kararı vereceklerini düşünüyorum.

-Üniversitenizi öne çıkaran farklılıklarınız nelerdir?

Üniversitemizde en önemli farklılık “Sosyal Üniversite” kavramının en üst düzeyde yaşanmasıdır.Öğrencilerimiz sosyal medya üzerinden bir üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı’na 3 sn içerisinde ulaşarak, fikirlerini söylüyor, sorularını soruyor ve sorunlarına çözüm bulabiliyor. Bilgi çağının gereklerine göre donattığımız kampüslerimiz ile birlikte, öğrencilerimizi dünyada ki gelişmelere daha hızlı hazırlayarak, değişimin öncüsü olmalarını sağlıyoruz.



-Üniversitenizi seçen bir öğrenci hangi imkanlara sahip olacak?

Üniversitemizin sahip olduğu fiziksel imkânlar; 

Zengin kütüphaneler

Son teknoloji ile donatılmış laboratuvarlar

Bilgisayar ve Mac Laboratuvarı

Kütüphaneler

Konferans-Konser salonları

Yüzme Havuzu, tenis kortları 

Anlaşmalı yurtlar

Revir

Kafeteryalar

Sinema

Kuaför 

Haliç Store


Teknolojik Alt Yapı;

Sınıflarda akıllı tahta kullanılıyor.

Laboratuvarlar son sistem dizayn edilmiştir.

Öğrenciler not ve bilgilerine diledikleri yerden erişim sağlayabiliyorlar.

Bu yıl yeni açılan Mac Laboratuvarı teknolojik anlamda ilki oluşturmaktadır.  


-Hangi programlarınız var? Kontenjanları belirlendi mi?

37 Lisans, 23 Ön lisans Programı bulunmaktadır. Okulumuzun mevcut öğrenci sayısı 12 bin. Bu yıl alınması muhtemel toplam öğrenci sayısı:  Önlisans 615, Lisans 1897, Lisansüstü 595.


-En çok tercih edilen bölümleriniz nelerdir? Tercih edilme nedeni nedir?

En çok tercih edilen bölümlerimizden Konservatuar, Besyo, Sağlık Bilimleri, Mimarlık, Güzel Sanatlar Bölümleri, Mühendislik ,Psikoloji. Tercih edilme sebebi olarak ; Sektör deneyimi hocalarımız, güçlü akademik kadro, dersler için sağlanan fiziki yapı, Mezun olduğunda sağlanan avantajlar, işbirlikleri gibi nedenler sayabiliriz..


-Yeni açılan bölümleriniz var mı?


Mühendislik Fakültesi bünyesinde Makine Mühendisliği Bölümü, Meslek Yüksekokulu bünyesinde İnşaat Teknolojisi, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Spor Yönetimi programları.


-Kampüs içi olanaklarınız neler? Sosyal yaşam alanlarınızda ne tür aktiviteler gerçekleştiriliyor?

Kampüslerimizde kulüplerimizin,bölümlerimizin düzenlediği bir çok etkinlik bulunmaktadır.Sanat dünyasının enlerinin seçildiği “Haliç’in Enleri” ,sene içinde önemli konferanslar, zirveler, pazarlama zirvesi, bilimsel çalışmalar,workshoplar, ünlü sanatçıların katıldıkları HaliçFest ‘i önemli etkinliklerimiz arasında sayabiliriz.

-Üniversitenizin sosyal sorumluluk alanında yürüttüğü projeler mevcut mu? Kısaca bahseder misiniz?

Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında üniversitemizin Gönüllülük Kulübü ‘Benim Geleceğim 2- 3’ projesi kapsamında Gaziantep, Urfa, Karabük, Samsun illerindeki köy okulları ziyaret edilmiş olup bilgisayarlı bilişim teknolojileri ve kütüphane kurmuşlardır. 

‘Engeller Engellenemez Denemeye Var Mısın’ projesiyle görme engelli konukların katıldığı farkındalık günü yapmıştır. 

Down Sendromlu, Otizmli ve Zihinsel Engelli çocuklar ile 23 Nisanda Çocuk Şenliği düzenlenmiş, Tiyatro ve atölyeler düzenlenmiştir. 

‘Küçük kalplerin Büyük Savaşı’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Nisan ve Haziran ayları arasında haftada iki kez İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ndeki lösemili çocukları ziyaret edilmiştir.

Kağıthane Belediyesi Gençlik Merkezi ile yürütülen İngilizce Dersleri kurumumuzda Akademisyenlerimiz tarafından verilmiştir.

Aralık ve Mart ayları arasında gönüllü olarak üniversitemizde sertifikalı olarak işaret dili eğitimi verilmiştir. 



FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN!

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)