adscode
adscode

Haliç'ten Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali sponsorluğu

Haliç Üniversitesi, Türkiye’nin ilk “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali”nin ana sponsorluğunu üstlendi.

Haliç'ten Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali sponsorluğu
Üniversite

 Daha önce Z kuşağına ulaşmak amacıyla oyun içi reklamcılık platformuna entegre olan ilk üniversite olan ve ardından Metaverse Bursu vereceğini duyurarak bir ilke imza atan Haliç Üniversitesi, bu kez gençlerin yaratıcı dünyasından faydalanmayı amaçlayan bir festivale destek veriyor. Haliç Üniversitesi, bilimin yaratıcı düşünce ve sanatla buluştuğu “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali”nin ana sponsoru olurken; yeni akademik yılda üniversite bünyesinde de yeni kültür ve sanat etkinliklerine yer verileceği ifade edildi.
“Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin Beyoğlu Atlas 1948 Sinemasında gerçekleşen açılış gecesine katılan Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu, üniversitenin kültür sanat alanında yaptığı çalışmalar hakkında şu ifadeleri kullandı: “Haliç Üniversitesi olarak benimsediğimiz çağdaş ve yenilikçi gelecek vizyonuyla bilim, sanat ve teknoloji odaklı platformlarda bulunmaya ve bunları desteklemeye çok önem veriyoruz. Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz uluslararası bilim konferansının ardından şimdi de kültür ve sanat alanında bir ilke imza atıyoruz. Yedinci sanat sinema, tüm dünya için ortak bir kültür aracı. Bilim kurgu ve fantastik filmler de geleceğe yön veren içerikleriyle günümüzde sinema alanında özellikle dikkat çeken ve takip edilen bir üretim alanı. Bu nedenle bu yıl ilki düzenlenen ‘Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin ana sponsorlarından biri olmaktan dolayı mutluyuz. Çünkü üniversite olarak hem ülkemizde bu alandaki sanatsal çalışmaları, gençlerin hayal gücünü ve yaratıcılıklarını desteklemek hem de evrensel kültür sanatın gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Sanat ve teknolojinin bir araya geldiği bu gibi organizasyonların en büyük destekçilerinden ve takipçilerinden biri olmaya devam edeceğiz.”
Dijital dünya, Metaverse evreni, blockchain, yazılım, oyun tasarımı, dijital sanatlar, mimarlık, AR, VR ve 3 boyutlu teknolojiler gibi interaktif oluşumlara programlarında yer vererek, gençlere akademik anlamda imkânlar sunan Haliç Üniversitesi, ana sponsorluğunu yapacağı festival ile yaratıcı kurgular ortaya koyan gençlere destek olmayı hedefliyor. “Hayal etmek” ve “üretmek” kavramlarıyla yola çıkan “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali” ile Haliç Üniversitesi’nin işbirliğinin, yeni nesil teknolojilerin sinema sektöründe kullanımını yaygınlaştırarak, kültür ve sanat alanında yeni fikirlere ifade alanı açması bekleniyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)